I utgangspunktet så er pastaretter ofte forbundet med høst og vinter her hjemme på gutterommet. Hovedgrunnen er nok at pasta går så perfekt sammen med varme og hotte krydder, sopp, kjøtt og gode oster. For hva er vel mer passende på kalde dager enn en varmende pastarett? Det betyr ikke at man ikke kan bruke pasta til mer sommerlige råvarer, og få en frisk og sommerlig rett. I dag har jeg tatt med laks, reddik, sitron og vårløk, og resultatet ble en frisk og sommerlig pasta som vil passe perfekt på terrassen en sommerkveld. Noe for deg og dine? Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du:
- 600 gram laksefilet i terninger
- 5-6 vårløk, finsnittet
- 5-6 reddik, skåret i tynne skiver
- 1 beger creme fraish
- zest fra 1 sitron
- saft fra ½ sitron
- 1 ts sukker
- salt og pepper
- en liten neve gressløk, finsnittet
- ønsket pasta til 4 – jeg brukte linguinni – den litt tykkere spagettien
- rapsolje til steking
Start med å koke opp lettsaltet vann og kok pastaen som anvist på pakken.
Bland sammen creme fraish, zest, sitronsaft, gressløk og sukker. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Denne dressingen skal ha en klar og frisk smak av sitron.
Finsnitt vårløk og kutt reddikene i tynne skiver.
Kutt laksefileten i terninger, finn frem en teflonpanne, guff på med god varme og stek laksen i rapsolje. Ha en klype salt over fisken når den steker. Du vil ha fin stekeskorpe og en litt rå kjerne – jeg stekte mine lakseterninger i ca 2 minutter.
Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og blander inn creme fraish-blandingen. Fordel pastaen i fire varme tallerkener dryss over vårløk og reddik. Avslutt med å fordele lakseterningene – SPIS!
For meg er dette den perfekte combo av pasta og sommer. Her får man dekket behovet for comfortfood og samtidig blir man minnet på sommeren av sesongens råvarer – DIGG!
Denne er også god,