rabarbrapai

DSC_8100DSC_8116

 

Det er rabarbrabonanza her hjemme på Gutterommet om dagen. Etter gårsdagens slang hos gode naboer har vi så mye rabarbra at spyttkjertlene starter produksjonen allerede når vi låser opp døra til huset. I dag har vi mekka en rabarbrapai. Den eldste musefletta som ikke kan ha gluten og laktose ble litt grønn da jeg dro frem marsipan, vaniljekrem og butterdeig, men etter å ha bestukket henne med litt sjokoladekake fikk vi to andre nyte herligheten i fred!DSC_8030

 

Denne paien er så easy å lage at det nesten føles som juks. Ferdig butterdeig,kutting av rabarbra + to små ingredienser til så har du paien på fatet. Det er digg i en hektisk hverdag. Man skulle kanskje tro at så mye rabarbra og så lite deig ville bli veldig surt, men NEI – marsipan, honning og varmebehandling gjør dette til en sweet deal. Vi gaflet i oss etter leksene en onsdagskveld, men dette er en fin dessert i en meny eller en bra liten sak å servere om du får ubudne gjester en dag i mai!

Dette trenger du:

  • 300 gram renset rabarbra
  • 1 dl revet marsipan
  • 3-4 ss akasia-honning
  • 2 plater butterdeigDSC_8035

Slik gjør du det:

Ta to plater butterdeig, legg dem så de overlapper hverandre og legg kjevle dem ut til et rektangel på 15 x 30 cm. Legg deigen på et bakepapir.

Kutt rabarbraen i blyant-tykke staver på ca 12 cm. DSC_8041Riv marsipan og fordel den ut over deigen.DSC_8043DSC_8045 Legg så rabarbrastavene på marsipanen (se bildet). Fordel honningen over rabarbraen. Stek paien i ca 20 minutter på 180 grader.DSC_8100

Jeg serverte paien med vaniljekrem.DSC_8082 1/3 l fløte og 3 ss med vaniljesukker – laget på samme måte som beskrevet i syltetøyoppskriften.DSC_8116

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *