Hipp, hipp, Taco HURRA!

DSC_1495HURRA for både Norge, mat og drikke! Siden det er den 16.mai i dag og mange av dere sikkert er litt stresset over bunader som skal tilpasses og flagg som skal strykes har jeg valgt å lage en rett som er enkel og kjapp å få på bordet. Arbeidet med denne retten består i å kutte og blande, sette på bordet og så kan hver enkelt lage sine egne varianter. At valget falt på Taco er heller ingen tilfeldighet – det er tross alt fredagen før 17.mai og taco er i ferd med å bli en nasjonalrett. Denne varianten av taco er ikke slik de fleste lager den. Her er det ikke tacoskjell og guacemole. Denne varianten av taco fikk jeg nylig servert på en mexikansk restaurant i New York og skal vistnok være mye nærmere det som faktisk serveres som taco i Sør-Amerika. Jeg digger denne måten å lage ”fast-food” på. Det er kjapt, sunt og hot. Oppskriften er til 4.DSC_1457

Dette trenger du:

 • 2 fiskekaker (jeg brukte steinbittkaker fra ferskvaredisken på Meny)
 • 2 grillede kyllinglår, plukket
 • 6 fiskepinner (lag dem gjerne selv om du har fått alt i stand til i morgen)
 • ½ nykål, skåret i tynne skiver (se bildet)
 • 2 ss majones
 • 2 ss creme fraish
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 3-4 syltede chili, finhakket
 • 5-6 reddik
 • 3-4 lime
 • myke maislefser (jeg brukte ferdige fra butikken, men lag gjerne egne – oppskrift kommer på bloggen snart)

Slik gjør du det:DSC_1452

Start med å blande nykål, majones, creme fraish, chili, hvitløk og saften av 1 lime i en stor bolle. Smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt frem til servering.DSC_1478

Så plukker du kyllinglår, steker fiskepinner og kutter fiskekakene i fine strimler.DSC_1460DSC_1455 Kutt reddikene i så tynne skiver du klarer. Del lime i båter. Finn frem de myke maislefsene. DSC_1462Ha det i skåler og på fat og sett alt frem på bordet. DSC_1479For det er nå moroa starter – alle skal nemlig lage sine egne varianter. Dette er perfekt mat på en dag da forberedelse til 17.mai er stikkordet. Håper du lar deg friste og gratulerer med morgendagen!DSC_1486DSC_1495

 

 

2 tanker om “Hipp, hipp, Taco HURRA!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *