Indiske lammeboller med bulgursalat

DSC_8863Er i grunn litt usikker på hva jeg skal kalle denne retten og hvor den stammer fra geografisk. Her er det nemlig både garam masala, spisskummen og korianderfrø som smaker av India og bulgursalat med tomat og bladpersille som smaker av Nord-Afrika. Uansett er det smaker som harmoniserer og som du ikke vil angre på å ha laget. Oppskriften er min versjon av en oppskrift av den supre kokken Lise Finkenhagen. Dette er en rett som også museflettene hjemme hos meg satte stor pris på. Så kanskje utfordre resten av familien på dette fremfor pizza`n i kveld? Oppskriften er til 4 personer.DSC_8834

Dette trenger du:

Kjøttboller:

  • 500 gram karbonadedeig eller kjøttdeig. Får du tak i kjøttdeig av lam vil det bare gjøre retten bedre.
  • ½ ts knust korianderfrø
  • ½ ts knust spisskummen
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 neve frisk koriander, finhakket
  • 1 neve frisk bladpersille, finhakket
  • 1 egg
  • salt og pepper

Saus:

  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss garam masala
  • 1 boks hermetiske tomater (den gode typen)
  • 2 dl matfløte
  • frisk koriander
  • salt og pepper

Bulgursalat:

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl lettsaltet vann
  • 2 tomater, fjern kjerne og kutt kjøttet i terninger
  • 1 neve frisk koriander, finhakket
  • 1 neve frisk bladpersille, finhakket
  • 1 sitron

Slik gjør du det:DSC_8824DSC_8843DSC_8849

Start med å blande alle ingrediensene til kjøttbollene. Blad det godt sammen og stek kjøttbollene i en varm teflonpanne med rapsolje. Kjøttbollene bør ikke gjennomstekes helt.DSC_8829

Start på sausen ved å sautere løk og sjalottløk i en liten gryte. Ha på garam masala og la det frese forsiktig i 2-3 minutter. DSC_8370Ha i de hermetiske tomatene og la det småkoke i 5-6 minutter. Ha så i matfløten og kok videre i 5-6 minutter. Vend så inn frisk koriander, smak til med salt og pepper og ha de stekte kjøttbollene i sausen. La kjøttbollene få godgjøre seg i sausen i 5-6 minutter mens du holder det hele varmt (rett rundt kokepunktet)DSC_8820

Mens kjøttbollene godgjør seg koker du bulguren som anvist på pakken. Bland så inn terninger av tomat, urter og smak til med sitronsaft og salt.DSC_8852

Sett bollen med salat og gryten med kjøttboller på bordet og la folket nyte maten! Ha en strålende helg og ikke glem å spise noe godt!DSC_8876

4 tanker om “Indiske lammeboller med bulgursalat

Legg igjen en kommentar til Eva Waage Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *