Er i grunn litt usikker på hva jeg skal kalle denne retten og hvor den stammer fra geografisk. Her er det nemlig både garam masala, spisskummen og korianderfrø som smaker av India og bulgursalat med tomat og bladpersille som smaker av Nord-Afrika. Uansett er det smaker som harmoniserer og som du ikke vil angre på å ha laget. Oppskriften er min versjon av en oppskrift av den supre kokken Lise Finkenhagen. Dette er en rett som også museflettene hjemme hos meg satte stor pris på. Så kanskje utfordre resten av familien på dette fremfor pizza`n i kveld? Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du:
Kjøttboller:
- 500 gram karbonadedeig eller kjøttdeig. Får du tak i kjøttdeig av lam vil det bare gjøre retten bedre.
- ½ ts knust korianderfrø
- ½ ts knust spisskummen
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss finrevet fersk ingefær
- 1 neve frisk koriander, finhakket
- 1 neve frisk bladpersille, finhakket
- 1 egg
- salt og pepper
Saus:
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss garam masala
- 1 boks hermetiske tomater (den gode typen)
- 2 dl matfløte
- frisk koriander
- salt og pepper
Bulgursalat:
- 4 dl bulgur
- 8 dl lettsaltet vann
- 2 tomater, fjern kjerne og kutt kjøttet i terninger
- 1 neve frisk koriander, finhakket
- 1 neve frisk bladpersille, finhakket
- 1 sitron
Start med å blande alle ingrediensene til kjøttbollene. Blad det godt sammen og stek kjøttbollene i en varm teflonpanne med rapsolje. Kjøttbollene bør ikke gjennomstekes helt.
Start på sausen ved å sautere løk og sjalottløk i en liten gryte. Ha på garam masala og la det frese forsiktig i 2-3 minutter. Ha i de hermetiske tomatene og la det småkoke i 5-6 minutter. Ha så i matfløten og kok videre i 5-6 minutter. Vend så inn frisk koriander, smak til med salt og pepper og ha de stekte kjøttbollene i sausen. La kjøttbollene få godgjøre seg i sausen i 5-6 minutter mens du holder det hele varmt (rett rundt kokepunktet)
Mens kjøttbollene godgjør seg koker du bulguren som anvist på pakken. Bland så inn terninger av tomat, urter og smak til med sitronsaft og salt.
Sett bollen med salat og gryten med kjøttboller på bordet og la folket nyte maten! Ha en strålende helg og ikke glem å spise noe godt!
Jeg lagde dette i går, og må bare si NAM! Takk for en fantastisk god oppskrift. Vennlig hilsen Annika
Ha en fin høytid og godt nytt år! Det er så mye fin inspirasjon å hente her hos deg.
Dette smakte veldig godt. Det kan vi lage oftere.
Dette smakte veldi godt.