Kremet høstpasta

DSC_7782Det var ikke tvil i min sjel hva som måtte lages da jeg kom hjem etter en laaaaaang arbeidsdag – Kremet høstpasta med gode pølser og kantarell. Høstdagene vi har her på østlandet i år er et eventyr og eventyrdager krever skikkelig god mat! Derfor fisket jeg med meg pølser fra Brubakken – Kragerøs stolte slakter & pølsemaker.DSC_7740DSC_7743 Jeg valgte å bruke Cabanossy-pølsene deres med litt ”sting” , men forsøk deg gjerne på en av de andre pølsene fra Brubakken. Det som gjør en pølse god for meg er at den er passe grov, har nok fett og er fint krydret – det får du i pølsene fra Kragerø.DSC_7762 Denne retten er mettende, varmende og perfekt å nyte etter at museflettene er i seng, stearinlysene er tent og du har funnet frem den nye skiva til Thomas Dybdahl (slik liker ihvertfall jeg det). Dette er eksempel på comfortfood som ofte står på menyen hjemme hos meg på Gutterommet. Oppskriften er til 4 personer.DSC_7758

Dette trenger du:

 • 6-8 gode pølser
 • 400 gram spagetti. Jeg valgte å bruke Bavette no.13 (litt bred, men tynn pasta)
 • 500 gram fersk kantarell
 • 2 finhakkede fedd hvitløk
 • 1 stor rødløk, finhakket
 • 4 dl matfløte
 • 1 dl tørr hvitvin
 • en raus neve finhakket bladpersille
 • litt frisk timian (kan sløyfes)
 • usaltet smør
 • salt og sort pepper
 • litt finrevet parmesan
 • sitron

Slik gjør du det:

Start med å preppe råvarene – finkutt løk og hvitløk, del pølsene i gaffelbiter, børst soppen og riv den i passende biter og sett over en kjele med lettsaltet vann til pastaen.DSC_7749

Når pastavannet er klart koker du pastaen som anvist på pakken. HUSK kok heller pastaen litt for lite enn litt for mye.DSC_7359

Mens pastaen koker finner du frem en panne med høye kanter, har i  1-2 ss med smør og lar løk og hvitløk surre forsiktig i dette til det er blankt. Skru opp varmen og ha i kantarell og pølsebiter slik at det blir godt stekt – rør litt underveis. Ha på salt og nykvernet sort pepper. Hell så over hvitvin og la det koke nesten inn. Nå tar du av halvparten av garnityret og lar halvparten være igjen i pannen og har i fløten. Senk varmen og la det putre til du har en fin konsistens. Sausen skal ikke ha for tykk konsistens – ha en skje i sausen, ta den opp og se at sausen ”dekker skjeen” når du holder den opp. Rør inn bladpersille og smak til sausen med noen dråper sitron. Hell av vannet på pastaen og bland den med sausen.DSC_7757

Finn frem noen store, dype tallerkener og ”snurr” den kremete pastaen  med en stor gaffel. Legg pastaen i tallerkenene, ha over resten av pølse- og kantarellblandingen. Dryss til slutt over litt finrevet parmesan og ha noen dråper sitron og god olivenolje – SPIS!DSC_7772

Håper du lar deg friste til å koke noe god og bruke litt av skogens gull i gryta!

Følg meg gjerne på Instagram @larsspiser og på FACEBOOK

2 tanker om “Kremet høstpasta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *