høst-sandwich

DSC_7372Endelig er tiden for ullgenser, jeans og converse her. DET ER HØST! Dagene veksler fra krystallklare ettermiddager til regntunge, forblåste netter. Jeg bare elsker denne tiden. Ikke bare på grunn av været, men like mye på grunn av maten. Høsten bare roper etter innekos med fantastiske råvarer på kjøkkenet, fyr på peisen og fine folk rundt bordet. I dag har jeg valgt å lage en smaksrik sandwich som passer supert til fredagskos, til å servere venner etter skogsturen eller bare som en godbit til deg selv om du spiser alene hjemme etter jobb, slik jeg gjorde da denne retten ble fortært.DSC_7333

Hovedrolleinnehaverne i retten er andebryst, brød & salat. Oppskriften er til 4 rause sandwicher.DSC_7341

Dette trenger du:

 • 2 andebryst på 250-300 gram
 • ønsket salat
 • kantareller eller annen sopp
 • tomater
 • hvitløk
 • dijon-sennep
 • majones
 • Pecorino, parmesan eller annen ønsket ost
 • Sitron
 • Olivenolje eller rapsolje
 • Salt og pepper

Slik gjør du det:DSC_7340

Start med å snitte et rutenett i fettet på andebrystene. Gni dem inn med salt og nykvernet pepper. Legg dem med skinnsiden ned i en kald panne og skru varmen på maks. La brystene steke i 4-5 minutter på skinnsiden til skinnet har blitt sprøtt. Snu så brystene og stek dem i 2-3 minutter. Legg brystene over på et ildfast fat og la dem kose seg i ovnen i 6-7 minutter på 190 grader. Ta dem ut og la dem hvile i minimum 10 minutter.DSC_7353

Mens andebrystene er i ovnen vasker og tørker du salaten og kutter tomatene i skiver.DSC_7351

Skjær noen skiver brød fra et godt brød, for eksempel fransk landbrød. Gni dem inn med olje og grill dem i en grillpanne til de er sprø og har fått en fin farge.DSC_7356

DSC_7339Stek kantarellene sammen med finhakket hvitløk – hold varmt.DSC_7359

Så smører du dijon-sennep og majones på skivene og har på salat og tomat. Kutt andebrystene i tynne skiver og ha dem på skiva. Avslutt med noen dråper sitron og litt grovrevet pecorino – SPIS.DSC_7376Se VIDEO om HØST-SANDWICH HER

 FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM @larsspiser og på FACEBOOK

4 tanker om “høst-sandwich

 1. Å, dette så deilig ut Lars! Lurte på, når du lar anden hvile, dekker du den da til, eller lar du den ligge utildekket? Svoren blir vel sprøere om den ikke dekkes? Eller har det ikke så mye å si? 🙂

  Sigrid

  • Du bør ikke dekke til andekjøttet. Da blir som du sier svoren seig og kjøttet vil fortsette å etterstekes. Jeg lar det alltid bare hvile i romtemperatur 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *