Jeg satt og surfet på nettet i går kveld og kom plutselig over et bilde av en pastarett med erte- og myntepesto. Det første jeg gjorde var å sjekke klokka – 2230. ER det mulig, kan man i det hele tatt vurdere å lage en varmrett da? Jeg visste at jeg hadde råvarer nok til å både gjennskape retten, og ikke minst hadde jeg kamskjell og fløte som jeg umiddelbart så for meg ville heve retten til nye høyder.
At jeg også har en ny kjøkkenmaskin – blender fra Blentec.no – gjorde ikke akkurat lysten til å koke noe mindre. Blenderen er en fin venn når man skal igang med en pesto. Jeg fyrte opp komfyren og satt i gang. Ja, jeg vet jeg er en foodnerd!
Grunnen til at jeg bare måtte lage dette var den fine kombinasjonen erter, mynte og kamskjell – den er klassisk. At man lagde en pesto av ertene og mynten og brukte den som en «saus» til penne var en ny vri. Selv synes jeg at rene vegetarretter kan bli litt kjedelig derfor pimpa jeg retten med noen pannestekte kamskjell. Resultatet ble en rar og skikkelig DIGG rett! Oppskriften er til 2 hovedretter eller 4 forretter.
Dette trenger du:
- 4-6 kamskjell (kommar an på lommebok og lysta)
- 250 gram penne
- 1 potte med frisk mynte
- 1 pose selskapserter
- 1 dl fløte
- en raus neve parmesan
- 1 sitron
- salt
- pepper
Start med å kok pasta i saltet vann. Kok samtidig ertene. Del parmesan i biter med kniv eller riv den. Jeg ville sjekke hvordan Blentec`n tok store ostebiter og gikk for å det – det funket supert i blenderen. Ha parmesan, de kokte ertene, mynten, fløte, saft av 1/2 sitron og zest`n av 1/2 sitron i blenderen og kjør til en fin masse. Blir det for tørt justerer du med fløte og sitron. Smak til med salt og pepper. Ha pestoen over i en gryte og hold varm.
Tørk av kamskjellene den værste fuktigheten. Jeg hadde store kamskjell og delte dem i to. Ha god olivenolje, salt og pepper på kamskjellene og stek dem i en grillpanne eller i teflonpanne på høy varme. Kamskjell trenger ikke lang tid i pannen. Får de for lang varmebehandling vil de bare bli seige. Resultatet jeg ønsker var en karamelisert stekeskorpe og en nesten rå kjerne.
Når penne`n er ferdig kokt heller du av vannet og blander den med erte- og myntepestoen. Rør godt rundt slik at pestoen smører pastaen skikkelig. Legg opp pasta og kamskjell i varme, dype tallerkener. Ha noen dråper god olje, litt maldonsalt, mynteblander og noen hele kokte erter over til slutt – SPIS!
Selv tok jeg siste bit av herligheten kl 2315 og la meg METT & LYKKELIG! Kanskje du vil gi denne retten et forsøk? Passer perfekt som kos for to en sen kveld eller som en artig og annerledes forrett i en meny for 4.
Nam!
Det er godt å se at det er fler som driver med slike prosjekter sent på kvelden. Jeg kan fint klare å lage middag/nattmat sånn rundt 11-tiden hvis jeg blir superinspirert 🙂