Kremet kyllingsalat med sting!

DSC_4341Jeg hadde ikke tenkt å bruke kylling som råvare to uke på rad, men da jeg så at Mads hadde funnet frem drikke til kyllingsalat bare måtte deg lage min variant av ”mamma`s kyllingsalat”. Allerede tidlig på 70-tallet var denne salaten en HIT hjemme hos oss i helgene. Jeg kan ikke si jeg ropte halleluja når mamma fortalte at det var salat som kom på bordet, men denne kremete varianten ble en favoritt også hos den kjøttelskende sønnen i huset. Oppskriften er som vanlig til 4, og den metter!DSC_4327

Dette trenger du:

 • 4 kyllingbryst
 • ½ isbergsalat
 • 1 pose spinat
 • 5-6 vårløk
 • 10-12 gode småtomater
 • 1 syrlig eple
 • 2 avocado
 • 1 rød chili
 • 2 fedd hvitløkk
 • 2 ss god majones (lag den selv eller bruk Hellmann`s)
 • 2 ss creme fraish
 • 1 ss akasia-honning
 • 1 ss dijonsennep
 • en neve ristede pinjekjerner
 • salt, pepper og litt saft fra en sitronDSC_4332

Slik gjør du det:

Å lage denne salaten er gjort i en fei. Start med å stek kyllingfiletene, del dem i biter og sett dem tilside slik at de ikke er mer enn ”lune” når du har salaten klar.DSC_4334

Bland så sammen ingrediensene til dressingen. Ha finhakket hvitløk, majones, creme fraish, akasia-honning og dijon-sennep i en bolle. Bland sammen og smak til med salt, pepper og litt saft fra en sitron. Dressingen skal ha litt ”sting” i seg.

Så vasker du og tørker salten og spinaten. Riv eller kutt isbergsalaten i grove biter. Ha spinat, isbergsalat, chili, eple i biter, avocado i biter og  finsnittet vårløk i en stor bolle. Ha over dressingen og bland godt, men forsiktig. Legg til slutt på skiver av den stekte kyllingen og ha over litt ristede pinjekjerner – SPISDSC_4341

Hjemme hos meg ble salaten servert på to forskjellige måter. Museflettene fikk tortillalefser fylt med kyllingsalat, mens jeg gikk for en klassisk salatbolle servert med godt brød.DSC_4354

Håper du lar deg friste av en vårlig salat i vårsola!

Del gjerne innlegget med dine venner på Facebook eller twitter. Vil du følge meg på Instagram finner du meg som «larsspiser» – velkommen!

5 tanker om “Kremet kyllingsalat med sting!

 1. Sitter i Marbella og lager ukemeny for neste uke. Leter etter en god kremet kyllingsalat som vi to gamle skal ha fredag. (og vi er veldig gamle) Og her kommer du inn med noe som ser skikkelig godt ut. Gleder meg til å prøve den. OG du har lagt oppskriften ut på min fødselsdag!!!!!!! 9. April 2013. Og hvis jeg da sier at jeg er født samme år som elendigheten begynte, – ja, da skjønner du at jeg er virkelig gammel. – men ELSKER å lage mat.
  Nye kommentarer kommer etter jeg har prøvd din kremete kyllingsalat.
  Hilsen fra sol og 22 grader i deilige Marbella.
  Ellen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *