Grattis sameland

Nils Jovnna Eira Meløy viste oss hvordan et dyr slaktes, vommes og flås - imponert er ordet!

Nils Jovnna Eira Meløy viste oss hvordan et dyr slaktes, vommes og flås – imponert er ordet!

Gratulerer med dagen til samefolket, vår stolte utbefolkning! I dag er det nasjonaldagen for våre samiske-broderfolk og landsmenn. Jeg hadde i høst gleden av å gjeste Lakselv og Stabursdalen nasjonalpark. Anledningen var Landbruksministerens besøk i Finnmark og sammen med Vedøy fikk jeg og noen mat-kollegaer lov til å delta på reinsdyrslakt og lage mat for statsråden og vårt samiske vertskap. En opplevelse i for livet! Her kan du lese om dagene i nord og noen linker til mat som ble laget av noe av det reinsdyrkjøttet jeg fikk med meg hjem til mitt eget kjøkken!

TILBAKE TIL NÅTIDEN, om opplevelsene i Stabursdalen NasjonalparkDSC_8942

HIMELSK REIN, reinsdyrbiff, kantareller og persillerotpureDSC_9291

2 tanker om “Grattis sameland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *