Taco-dødaren

Jeg kom nettopp inn døra etter 2 dager i Finnmark, og besøk hos en samefamilie i reinsdyrslakta. Det har vært et eventyr og jeg er proppfull av fantastiske inntrykk. Jeg gleder meg til å dele noen av opplevlsene mine derifra, men jeg må la inntrykkene synke inn og i mellomtiden kan du kanskje la deg inspirere av dette:

Jeg vet at jeg har lagt meg ut med fredags-taco`n tidligere, og nå gjør jeg det igjen. Det er ikke det at det er noe feil på taco, men det finnes jo så mye godt å spise så hvorfor ikke benytte anledningen å koke noe nytt eller annerledes.

Jeg har derfor valgt å lage en rett en tex-mex inspirert rett med lammekjøtt. Mange sier at de ikke liker lam, særlig blant de yngre. Denne retten kan være det som snur trenden. For her er det krutt og kjente smaker og den karakteristiske lammesmaken blir noe dempet. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

 • 500-600 gram lammekjøtt. Mørbrad, bog eller ytrefilet.
 • 1 boks mais
 • 1 pose fajitas-mix
 • 1 putt lett rømme
 • 1 rød chili
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 stor rødløk
 • ½ agurk
 • 1 avokado
 • 2 raus never baby-spinat
 • litt frisk koriander
 • 1 lime
 • 4 pitabrød

Slik gjør du det:

Start med å strimle kjøttet i gaffelbiter. Ha kjøttet i en stor bolle sammen med fajitas-mixen, finhakket hvitløk, finhakket chili og saften av en lime. Bland dette godt sammen, ha over klingfilm og sett det til side i minimum en time.

Når du har latt marinaden fått satt seg i kjøttet så steker du lammestrimlene i en varm panne med litt olje. Stek kjøttet godt slik at det får en nesten karamellisert overflate. Jeg brukte ytterfilet, som ikke trenger så ang varmebehandling for å bli mørt. Bruker f.eks bog vil det lønne seg å la kjøttet få litt mer tid i panna.

Så snitter du løk, agurk og avokado i ønskede biter. Er du usikker så se på bilde.

Det er mange måter å servere dette på. Du kan lage et snitt i pitabrødet og fyle det opp med alle ingrediensene eller du kan legge det opp på en tallerken slik jeg har gjort det her. Museflettene mine foretrekker å ha alt ”stuffed” inn i pitabrødet, mens jeg liker at det ser ut som et måltid.

Dette er et godt alternativ til fredags taco`n, uten at ungene i huset blir misfornøyd. Gi det et forsøk!

9 tanker om “Taco-dødaren

 1. Dette skal jeg gi et forsøk. Jeg er veldig glad i lam.
  Har vært følger av bloggen din, men klarer ikke forandre til din nye blogg. Hos meg står det fortsatt at du endrer adresse. Tips til hvordan dette gjøres. Vil gjerne se når du kommer med nye innlegg vettu.

  • Hei!
   Jepp, jeg har forsøkt begge, og denne er min favoritt. Det er det som er med smak – det er så subjektivt!
   Uansett smak – KOS DEG 🙂

 2. Lagde denne i går kveld, og det var kjempegodt. Lettvint og kjapt. Kjøttet ble nydelig av marinaden, jeg brukte flatbiff av lam. Taco’n er død, lenge leve taco-dødaren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *