juhuuu – på en mandag i Skien!

 

Jeg har skrevet om «Jacob & Gabriel» tidligere, men det beyr ikke at det ikke er verdt å skrive om dem igjen. I går – en hvilken som helst mandag i Skien – fikk jeg uventet besøk, kjøleskapet var tomt og lysten på mat var STOR. Hvor i all verden går man for å spiser da. Finnes det et alternativ her i byen (les:Skien)? Og svaret er et rungende JA!

Vi fomlet oss ned på brygga i Skien og fant veien opp til restauranten. Det var litt stusselig besøkt denne kvelden, men det på nabobordet (det eneste andre bordet som var befolket) satt et lystig og usedvanlig vennlig selskap som feiret en av herrenes 70-årsdag! Jeg og min gjest fikk både håndhilst, gratulert og delt ut klemmer til de lystige 70-åringene – STAS!

Servitøren, en ung pike som gikk hardt ut og behandlet oss som vi så ut – hullete jeans og converse gir ikke alltid automatisk god service, men da vi fikk pratet litt med henne, fått champagne på bordet og bestilte en Puligny-Montrachet ble tonen sakte, men sikkert triveligere. Ikke at hun ikke var hyggelig fra starten av, men servicen som fulgte flasken kunne gjerne kommet ved døren…

Legger ved bilder tatt i kleint lys med Fuji X10, og sender en takk til kjøkkenet for en strålende mandag i Skien. Herlig med et alternativ her på bygda!
 

3 tanker om “juhuuu – på en mandag i Skien!

 1. Hei Lars ! Fikk denne «just presis» menyen du beretter om her ved et besøk i skien , og dette var tynt for å si det forsiktig . Hvor er din sans og kunnskap? Som dine plagiater av (ex. mine) kokebøker i TA bærer dette preg av ditt uendelige fjolleri og er og blir en amatør av en matsnobb. Men du er god med foto ….. og skriver ok
  Vh B

  • Skal si noen har stått opp på feil fot i dag, men takk for underholdene kommentar!
   Det var jo trist at din opplevelse av denne menyen på Jacob&Gabriel ikke falt i smak. At mitt selskap og jeg hadde en fin kveld maed maten der er uansett sikkert.
   Når det gjelder «uendelige fjolleri», «plagiat» og «amatør av en matsnobb» får du jo gjerne mene det. At jeg er en amatør er intet nytt for meg. Jeg er sykepleier og sanger som elsker å spise og formidle mine gleder ved det – at det var en synd ante jeg ikke.
   Når det gjelder «snobb» så tror jeg kanskje ikke du har nok kjennskap til meg til å gi meg den merkelappen. Skulle gjerne vært mer snobbete, men økonomi, arbeidspress, unger og hus gjør at jeg både titt og ofte jukser, bruker halvfabrikatet og spiser på pølseboden på hjørnet.
   «Plagiat» – til din informasjon så er det ikke copyright på oppskrifter. Jeg stjeler ideer fra overalt – nettet, kokebøker, moren min og venner. Oftest ender jeg opp med mine egne varianter, men ja – jeg «plagierer» (som du kaller det) ustanselig.
   Ut i fra din kjekke tone regner jeg med at du har utviklet helt egne og unike oppskrifter på både Rekesmørbrød og Fårikål (ler oppgitt)

   Alt godt til deg, og kos deg med maten 🙂

   Særlig artig er det jo at når du er så freidig og frisk i kommentaren ikke våger å signere med noe mer enn «B»…#ikkeimponert

 2. Tilbaketråkk: Men Stockmand var ikke død… | Lars spiser, drikker & synser

Det er stengt for kommentarer.