Men Stockmand var ikke død…

Vi er ikke velsignet med mange gode spisesteder i Grenland. Sammenligner vi oss med steder på samme størrelse nedover på kontinentet som har både bistroer, brasserier og restauranter som er verdt en omvei kan man bli litt trist. Det har allikevel blitt veldig mye bedre de siste årene. Gode spisesteder, som for eksempel Jacob & Gabriel (Skien) og Friisebrygga (Porsgrunn), har vært med på å presentere lokale råvarer og kvalitet som vi tidligere ikke har hatt tilgang på her i fjorden – og det er det flere enn meg som er glade for.

For en tid tilbake sto vi i fare for å miste den beste og eneste skikkelige kaffebaren i Skien. Da var det utrolig å se hvordan stamkunder og gjester mobiliserte på facebook og andre medier for å få beholde dette tilbudet. Stedet var Stockmand og har for en tid tilbake gjenoppstått som ”Stockmand kaffebar & brasserie” i gågaten i Skien.

Etter å ha drukket kaffe og spist kake der sammen med museflettene noen late lørdagsformiddager tenkte jeg det var på tide å sjekke ut kjøkkenet der, og det angrer jeg ikke på!

For samme stolthet som tidligere kun lå i kaffebar-konseptet er tatt opp av kjøkkenet.

En liten meny med salater, supper og 3 hovedretter kan ved førsteøyekast se litt simpelt ut på kritt-tavlen, men råvarer fra Holte Gård og Borgestad Gård var det en glede for selskapet mitt og meg selv.

Vi spiste Gresskarsuppe med pinjekjerner og cremè  fraish, Burger av Charloais-fe med tilbehør og andebryst fra Holte Gård med sautert kål, bacon og rømme. Alt sammen utrolig velsmakende og tilberedt på en rustikk, enkel og respektfull måte.

sjefen sjøl!

At betjeningen fulgte opp med vennlighet og en avslappet tone gjorde besøket til en hyggelig opplevelse. Selv da undertegnede endret hovedrett, men glemte å endre drikke, tok kokken selv saken i egne hender og fikset passende drikke. Det er slike små grep som gjør at man blir litt ekstra glad og fornøyd.

Denne tirsdagskvelden var vi omringet av folk i alle aldre. Mødre med barn, eldre par og tenåringer befolket bordene og så ut til å kose seg. At Stockmand også har innledet samarbeid med Litteraturhuset i Skien, salsaklubb og arrangerer intimkonserter gjør ikke stedet mindre attraktivt. Et slikt sted, med slike drivere er med på å berike byen vår og fortjener at vi som bor i den bruker det. Stokmand er et fint supplement til byens bedre restauranter, hyggelige kafèer og trivelige barer.

Så orker du ikke å koke i aften kan du jo sjekke ut ”nye” Stockmand!

Stockmand, Henrik Ibsensgate 6, Skien. Her finer du Facebook-siden til Stockmand

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *