Persillesuppe med stekte kamskjell og sitronbakt persillerot

I dag har jeg laget festmat. Når Mads tar frem viner som i dag bør man også velge råvarer som passer til fest. Jeg var så heldig å få lov til å sitte i testpanelet, og kan trygt si at alle fire var gode. Jeg har tatt utgangspunkt den ene Rieslingen fra Alsace som et perfekt følge til dagens rett, nemlig Zind-Humbecht Herrenweg de Turkheim Riesling 2007. Virkelig en fantastisk vin til denne retten.

Dette er en rett som vil fungere veldig godt som en forrett til fire personer i en meny med flere retter. Jeg valgte selv å servere denne oppskriften som en hovedrett til 2 hjemme hos meg. Så mens regnet pisket mot vinduene og peisen spraket koste jeg meg på kjøkkenet med disse råvarene og laget denne suppen.

 

Dette trenger du, og slik gjør du det;

Start med å bake persillerøttene:

Skrell 1 stor persillerot og kutt den i en cm tykke skiver. Ha skivene i en liten ildfast form. Så strør du over et finhakket fedd hvitløk.

Heller på 2 dl mild olivenolje og dekker formen med skiver av en sitron. Strø over en liten klype maldonsalt til slutt.

Sett dette i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. Ta det ut og sjekk at persillerøttene er møre.

Persillesuppen:

Kok opp 3 dl ferdig fiskekraft. Jeg brukte fiskekraften fra ”Jacob`s” som du får i de fleste gode matbutikker. Ha i to bokser med vasket og tørket bladpersille som du har fjernet stilkene fra.

 

 

 

 

 

Så har du i 100 gram usaltet smør og kjører det hele i en foodprosessor, eller bruker en stavmikser, til du har fått en fin skummende konsistens. Smak til suppen med slat, sort pepper og noen dråper sitron. Hold varm.

 

 

 

 

 

Så kamskjellene:

Får du tak i ferske kamskjell så bruk det (om du tar deg råd til det). Selv valgte jeg en pose med frosne, ferdig rensede kamskjell. De fungerer godt også, så lenge du ikke ”sjokktiner” dem. Beregn 4 store kamskjell per porsjon. Når kamskjellene er tint, tørker du godt av dem og strør på litt salt.

Ha en nøytral olje i pannen, for eksempel maisolje. Stek kamskjellene først ved sterk varme, og vend dem rundt på moderat varme til de er nesten gjennomstekt. NB – du vil ikke varmebehandle kamskjell for lenge, med mindre du er spesielt glad i viskelær-konsistens. Ha 1 ss usaltet smør i pannen og dryss på 2 ts med knuste korianderfrø.

Øs smør og koriander over kamskjellene til du mener kamskjellene er ferdige.

 

Så er det å legge opp suppen. Legg 4 skiver bakt persillerot i hver store dype tallerken. Legg et kamskjell på hver av persillerøttene og øs suppen rundt.

Ha litt av smør/korianderblandingen fra pannen rundt kamskjellene og dryss litt finhakket gressløk på kamskjellene – SPIS!

 

 

 

Hopp i det og KOK noe godt til deg selv eller noen du er glad i! Skjellmat er jo litt sommer, men tro meg – denne suppen er perfekt i ruskete høstvær. Ha en strålende helg!

9 tanker om “Persillesuppe med stekte kamskjell og sitronbakt persillerot

  • Hei Mailinn 😉

   så gøy at du lar deg inspirere av «prøvingen & feilingen» min
   Selv syntes jeg at dette smakte supert! Litt kjipt med frosne kamskjell, men det var det jeg fikk tak i. Håper du har ferske kamskjell 🙂
   Kos deg! L

 1. Jeg prøvde den 🙂 Hadde ikke persillerot, så jeg brukte sellerirot i stedet, og brukte scampi i stedet for kamskjell, fordi det var det jeg hadde i fryseren. Det ble bra, det også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *