Høst-wrap

Sweet autum-wrap

Noen ganger er det bare så ork å lage mat, selv for en matblogger og matskribent. Du kjenner sikkert til det selv. Kanskje sitter du å leser dette i lunsjen din – fredag, litt sliten og endelig helg. Tanken på å stresse rundt i butikken, så hjem til et rotete hus som ungene har snudd huset på hodet i løpet høstferien . Det er ikke alltid så gøy å stå ved grytene timesvis etter at huset igjen er i vater og tiden på kjøkkenet strekker seg langt inn i gullrekka. Slike dager kan det være fint å lage noe enkelt. Noe som ikke tar mer tid enn å finne frem råvarene. Jeg har valgt å lage en slik rett i dag, en enkel rett. Og det mest utrolige er at den smaker utrolig godt, dekker behovet for ”kos” og hele familien liker det. Museflettene mine velger selv hva de putter på sin wrap, og alle er glade. Retten er en ”wrap” – denne meksikanske ”lefsa” som har blitt allemannseie på fredagskveldene, men fortvil ikke – ikke alle slike retter må smake som broren til taco.

Nå for tiden er butikkene fylt til randen av lammekjøtt og viltkjøtt. Bruk gjerne av disse fantastiske sesongens råvarer. Vil du bruke kylling eller svinefilet så ikke la deg stoppe, men selv foretrekker jeg lammekjøtt, ytre- eller indrefilet. Denne dagen gikk jeg for indrefilet – for den skal ikke mer enn et øyeblikk i panna – og det passet meg perfekt denne dagen. Jeg så jo at jeg var litt lei….

Oppskriften er til 4 personer.

Start med å finne frem det du trenger. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det jeg brukte var følgende;

1 pakke med hvetetortilla

1 pakke med gode små tomater – type cherrytomat

1 stor fersk rødbet

1 rødløk

2 fedd hvitløk

1 pakke med ferdig vasket baby-spinat

noen syltede røde chili (fåes på glass i butikken)

1 beger med ferdig Tzatziki fra Tine – den funker i nøden…

 

Pakk hvetetortillaene inn i sølvpapir og legg dem i ovnen på 70-80 grader mens du fikser innholdet.

Kutt grønnsakene i ønskede biter og legg det klart.

Så har du en ss smør og en liten klunk god olje i en panne sammen med to knuste fedd hvitløk og litt finhakket timian. Kutt kjøttet i passende gaffelbiter og stek dem til du mener de er klare. Steketid avhenger av hvilket kjøtt du velger. Lammefileten fikk kunn et par minutter hos meg.

 

 

 

 

 

 

Så kommer det beste – du er nemlig ferdig. Sett alt i skåler på bordet og la hver enkelt ha det de liker i sin wrap. SPIS og nyt gullrekka, samtalen eller stillheten alene – it`s up to you!

Kjapp og god mat på en travel dag!

Liker du oppskriften så del den gjerne med dine venner på Facebook eller Twitter. Man bør jo dele det gode budskap 🙂

2 tanker om “Høst-wrap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *