Pasta Carbonara

Da er museflettene nydusjet og huset er ryddet etter at 9 musefletter har regjert huset i dag. Jeg har blandet saft x uendelig, laget pannekaker til lunsj og pølse i brød til middag for å mette de kaklende museflettene. Nå leder ODD 2-0 etter 45 minutter på Telenor Arena, OGC har sunget ferdig på NRK1 – Du kan se sangene på her OGC – CREDO, Nordisk TV-Gudstjeneste. Jeg er klar for at Fruen entrer huset og vil koke noe comforting til henne. Regner med at det ikke er et kjempe ønske om vin, men jeg har lyst på etter en helg med Cola Zero. Maten blir en variant av Pasta Carbonara. Viktig å benytte seg av at fruen har «Carb-guarden» nede.

Dette brukte jeg og slik gjorde jeg det:

1 pakke med fersk spagetti – det kunne vært hva som helst av pasta, men det hadde jeg på kjøla.
Kok opp en kjele med godt saltet vann med det samme før du starter å kutte og vispe.

1 fedd finhakket hvitløk.
1 finhakket sjalottløk.
1/2 snittet rød chili – hete er alltid bra

1 pakka røkt bacon. Har du Pancetta skader det ikke. Baconet kutter du i terninger eller lignende.
Smelt dette sammen med en ss god olivenolje i en middels varm panne. La det stå til baconet er blitt sprøtt.

Ha pastaen i det kokende vannet nå. Kok i 3-4 mminutter til den er al dente. Smak på pastaen underveis. Visp sammen følende – 3 eggeplommer, 3 ss fløte og 60-70 gram revet parmesan – ha i en klype maldonsalt og godt med nykvernett sort pepper.

Hell vannet av pastaen (behold 3-4 ss vann – det er fint å ha i pastaen hvis sausen blir litt tykk). Ha pastaen tilbake i gryta og hell egg/fløte/oste-blandingen over pastaen. Ha i noen dråper med saft fra en sitron og en neve med snittet bladpersille.

Syren som du får fra sitronen gjør at denne ganske fete retten blir frisk og balansert.
Rør rundt mens gryta står på lav varme i et par minutter. Vendt inn løk og bacon – server på varme tallerkener. SPIS! Jeg serverte med hvitløksbrød til ære for Fruen – jeg spiser jo ikke slikt….

Ha gjerne litt ekstra raspet parmesanost tilgjengelig på bordet. Dette er Comfort-food av beste merke. Enkelt å lage. Godt å spise. Varmende og mettende. Det fine er at man kan trikse med forskjellige ingredienser. Hjemme hos meg er det alltid noe i skapet som gjør at denne retten ikke lenger unna enn 20 minutter.

Hva drikker man til slikt? Jeg foretrekker en rød, litt avkjølt rød ung Dolcetto fra Piemonte. Særlig Vajra`s Dolcetto D`Alba er fin. Vi drakk Vajra`s bordvin – Langhe Rosso – den smakte godt hjemme på Falkum en søndag i september. Godt å være fulltallige og klar for ny uke.¨

Skrevet søndag 19.09.10

Har du kommentarer, tisp, ris eller ros – skriv en kommentar. Det er alltid hyggelig!

2 tanker om “Pasta Carbonara

  1. lagde denne i går med godt resultat! bare kasta med litt sopp og asparges: deilig:) takk skal du ha! -ser ut som jeg faktisk kommer til å teste spinatsalat med kylling også, ser ut som noe som kan passe på en fin tirsdag:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *