kjøttboller, igjen…

Jeg vet jeg har blogget om kjøttboller før, men jeg klarer ikke å la det være å dele disse med dere. Dette er kjøtboller som får hverdagen til å virke som høytid, og middagen på en onsdag som en fest. Etter noen dager med skrall helse, takket være et i overkant eksperimentelt blandingsmisbruk bestående av Riesling, ugressmidler, Weissburgunder, gjærbakst og min nye macbook pro, er matlysten på vei tilbake. Og når man kjenner at man er klar for å fylle magen etter noen dager er det ingen ting som er så smoothing som mine kjøttboller.

Kjøttbolene blir aldri helt like gangen før, men det er noen ingredienser som går igjen – resten avhenger av hva jeg til enhver tid har tilgang på i skuffer og skap.

I dag brukte jeg og gjorde jeg følgende:

500g karbonadedeig
400g kjøttdeig
Jeg liker å blande disse. Det er mer smak i kjøttdeigen pga fettet, og karbonadedeigen gjor at jeg tillater meg å ikke steke dem grå, men ha en rosa kjerne.

Ha kjøttfarsen i en passe stor bolle. Ha i ca 2 ss HP-sause
En rød chili og to-tre hvitløksfedd – finnhakket
En raus neve med hakkede cashewnøtter
ett egg
en neve hakket, frisk koriander
kna det hele sammen med hendene og form farsen til passe store kjøttboller med en skje i håndflaten.
Stek dem i olje – la dem få en god stekeskorpe og en rosa kjerne.
Tomatsausen i dag var enkel og god. God olivenolje i en gryte. En ts sukker, en ts Tabasco, to knuste hvitløksfedd – smelt dette sammen. Ha i en boks med flådde, økologiske tomater. La det koke i 8-10 minutter. Smak til med salt & pepper. Ha i litt frisk oregano & basilikum.
Server det i store dupe tallerkener. Pynt med urter og rasp over parmesan – SPIS

Det er fantastisk å kjenne at maten sitter der den skal i magen – jeg er klar for resten av uka! Denne uka er det mye gøy som skal skje. Fruen & jeg skal på Winemakers dinner med George Breuer i morgen. Her kan du lese mitt blogginnlegg om winemakers dinner.
Fredag ettermiddag skal jeg være med som deltager i Kokke-kamp på MERSMAK i Skien sentrum, sammen med en annen «B-kjendis» fra Skien og 2 kokker fra kokkelandslaget – det blir gøy (å vinne!)
Lørdag blir det å flyte rundt på MERSMAK i Skien og ta inn lukter og smaker – jeg gleder meg stort. Det blir gøy for både Musefletter og voksene.
Program for MERSMAK finner du HER
Følg med i morgen her på bloggen og i Telemarksavisa. Da skal jeg presentere årets første ordentlige høstrett – sopprisotto med chips av parmaskinke – gled deg!

2 tanker om “kjøttboller, igjen…

  1. Hei Lars, Inspirerende blogg du har! Kanskje jeg kan inspirer deg også med annicaommat på http://annicaommat.com Jeg er vel over gjennomsnittet interessert i mat og restaurantbesøk, men relativt fersk i blogging:) Hilsen Annica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *