90,2…Lars «knauser» videre

Dette går som en lek. Jeg må le av hvor lett det er å gå ned i vekt! Mens vekten viste 91,9 kg mandag morgen, viste den i morges latterlige lave 90,2. Det er nesten så jeg fortjener et stykke kake!

Historisk sett er jeg en vinglepetter når det kommer til vekt. Aldri tynn, aldri tjukk, aldri stabil.For meg er vekt kunn tall, men når tallene blir et speilbilde av at knappene i skjorte ikke helt finner knapphullet da reagerer jeg. Slik er det nå. Selv etter et døgns monster-slanking med knekkebrød og brunost (lettere type) til frokost – noe jeg faktisk synes smaker. Med kontinuerlig fruktinntak på jobben(kantina er stengt og matpakker er ikke min greie). Kantarell-suppe til middag i går. Og et glass Riesling og neper til kvelds. Alt smakte godt. Den største utfordringen i går var å ikke drikke mer enn ett glass. Nå i ferietiden har jeg hatt for vane å sørge for at man får tømt flaskene helt.
I morges opplevde jeg noe jeg aldri før har opplevd. Fruen hadde smurt mat til Museflettene og serverte dem frokost som vanlig. Det utrolige var at hun kom bærende på 3 askjetter, og vi har bare 2 musefletter. Fruen hadde laget sin første frokost til meg på en hverdag. Ikke at vi har hatt så mange hverdager sammen. Vi har jo bare vært gidt i 13 år… Uansett, jeg ble nesten rørt over Fruens iver etter å få gubben tilbake i match-vekt. Jeg takket, bukket & spiste.

Jeg gikk litt hardt ut i gårsdagens blogg om at jeg skulle bevege meg mer (uten bil). Lite ante jeg om at det var en påstand som skulle skje fyllest allerede i dag klokken 1142! Men takket være en tvangsinnlagt pasient som ikke lenger ønsket å befinne seg på sykehusområdet måtte jeg løpe – fort og litt langt. Pasienten ble møtt med omsorg av en andpusten leder og hans fremragende medarbeidere. Det betyr at jeg er i rute når det gjelder trim for i dag.

I dag for vi storfint middagsbesøk. Kommunalsjefen er ute i kommunalt ærend – kommunen sover aldri. Kona hans & Kubben kommer over gjerdet for å spise middag med oss. Det er alltid hyggelig, så lenge Kona sørger for at Kubben har på seg bleie innendørs – og det har han hos oss etter forrige ukes «ulykke».

Dette brukte jeg og slik gjorde jeg det:
Kjøtt

150g indrefilet av svin per hode
Del fileten i passe biter, ca 3 cm tykke. Press dem litt flate med handbaken. Stek biffene i olje/smør. Salt & sort pepper etter smak.

Bulgursalat er ikke noe jeg pleier å lage, men det ser alltid så fristende ut – Bulgur er couscosen`s næringsnyttige fetter. Info om bulgur finner du her: wikipedia – bulgur
Kok opp 6 dl lett saltet vann. Ha 3 dl bulgur i gryta og la det småkoke med lokket på i 12-13 minutter. Hell av vannet og la bulguren stå i gryta i 5-6 minutter med lokket på. Da er den «al dente».

Ta en halv slangeagurk, 3 tomater og 4 vårløk kutt dem i små biter. Vend dette inn i bulguren sammen med en stor neve frisk koriander. Ferdig.

Tomat- og aprikos salsa

Ta 1 rødløk, 2 hvitløksfedd, 4 ss soyasaus, 3 ss olivenolje,1 boks hermetiske tomater (jeg brukte en boks cherrytomater), 1 rød chili, 6-8 tørket aprikos, litt sort pepper og saften av en halv sitron – ha alt i en foodprosessor. Kjør dette hurtig og ikke lenge. Du ønsker en litt grov salsa. Heten fra chilien, sødmen fra aprikosen, syren fra sitronen og saltet fra soyasausen – mmmmm. Ferdig.

Legg det hele opp på tallerkner og SPIS med god samvittighet. Dette er magert, sunt & godt. Alle rundt bordet elsket denne retten med en smak av Nord-Afrika!

Jeg sier det igjen; Jeg må le av hvor lett det er å slanke seg – godt er det også! Kubben er som dere ser enig 😉

5 tanker om “90,2…Lars «knauser» videre

  1. Tror snart du må legge ut handleliste vi andre dødelige behøver for å skaffe oss på basisvarer vi trenger for å lage alt det lekre du serverer..Ser ikke mye landlord og first price produkter 🙂

  2. Herlig, Lars. Jeg er i samme situasjon som deg og skal ned i vekt nå. Prøver å legge ut lette oppskrifter jeg også. Håper du vil delta i giveawayen min, du virker nemlig som en meget kreativ person :o)

  3. Hei MM! Jeg skal lage et blokk innlegg om hva man "must have" av basis-varer på et kjøkken. Jeg er ingen kategorisk motstander av halvfabrikatet mat eller billig produkter, men jeg liker å lage maten mest mulig fra bunnen av – 2 grunner til det; 1) det smaker best 2) det er sunnereNår det er sagt – ingen grunn til å ikke kjøpe alle grønnsakene på "asia-mat". Det er både billig og bra!Takker Torill 😉 Lykke til med vekta! Jeg skal sjekke ut give away`n din – grattis med mengder besøk, det er gøy!

  4. Hei hei! Dette var en hit til middag i går, salsaen var virkelig snadder 🙂 Gleder meg til å prøve flere av oppskriftene dine, er "fast" leser. Forresten, hvor kjøper du fersk chorizo? Hilsen Mai

  5. Ja, var ikke den salsa`n god! Chorizo`n hr jeg kjøpt på Meny Saga i Skien. Jeg vet at Meny-kjeden tar inn endel varianter, men de fleste er tørket og vakumpakket. De jeg kjøpte var helt ferske!Velkommen inn både titt & ofte 😉 L

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *