Chorizo Pasta, sweet friday!

Så er det fredag, jobbeuka er over og jeg har en  ferieuke foran meg. Museflettene og jeg skal sløse bort dagene på sjøen mens Fruen jobber. Vi gleder oss (nesten) alle sammen. I kveld skal vi ta det helt rolig. Fruen sitter allerede med en bok i spa-avdelingen. Museflette 1 er med naboene på fotballbanen og «sparker kamp». Museflette 2 sitter og spiller spill. Selv sitter jeg å funderer på hva vi skal spise. John Mayer synger av full hals på hifi`n.
I dag trenger jeg comfort-food etter gårsdagens spontane «torsdagsfest» med Kommunalsjefen og hans danse-trupp (les; kone). Det var veldig gøy, men det tar på. Så det må bli noe smakfullt, enkelt og som inneholder ost i en eller annen form!

Kjøleskapet er litt sommer-tomt, men jeg har noen ferske chorizo-pølser som kan brukes – og som frister. Etter en kort tur i butikken er planen klar. Det blir pasta med tomatisert fløtesaus / tomatsaus med fløte, bladpersille, rosmarin, hvitløk, rødløk, tørket chillie, parmesan og chorizo – jeg kjenner sulten vokse mens jeg skriver. Gleder meg rett og slett!

Dette brukte jeg og slik gjorde jeg det:
I utgangspuktet pleier jeg å bruke gode store tomater i slike sauser, men sanheten er at de virkelig gode hermetiske tomatene funker bedre. Grunnen er enkel. I de landene som produserer hermetiske tomster er tomatene virkelig solmodnet – ikke i et mørk rom , tilført gass, som BAMA gjør.. Min favoritt til denne pastasausen er «S&W – petite cut».
Ha god olje  i en stor panne sammen med tomater, finhakket hvitløk, 1/2 finhakket rødløk og finhakket frisk rosmarin.

Ha på salt, sort pepper og 1 ts sukker. Sukkeret får frem en utrolig fin sødme i tomatene. La det putre i 5-6 minutter. (Fruen mente at denne sausen ble i overkant søt, jeg er ikke enig. Ønsker du en mer pikant saus dropper du sukkeret)

Har du ikke fersk chorizo så ha pølsebitene opp i panna nå, sammen med 1 dl fløte og en neve hakket bladpersille.

Smak til med knust, tørket chillie. Ikke vær redd for å ta i med chillie´n. Fløte og søte tomater trenger en del hete. La tomatsausen småkoke uten lokk til du nesten har halvert mengden. 
Chorizoen var fersk – ikke tørket, så jeg skar pølsene i skiver og gav en kort runde i ei stekepanne.

Fettet fra pølsene, som er mettet med smak av paprika, chillie og kjøtt, hadde jeg over i sausen.
Kok en stor gryte med godt saltet vann til penne`n. Kok dem til de har perfekt tyggemotstand. Hell av vannet og vend pastaen inn i sausen. Vend godt så all pastaen blir dekt av sausen. Jeg forsøkte den tørkede penne´n fra Jacob`s i dag. Den var litt tykker enn gjennomsnittet og  gav en fin fylde i munnen.
Server det hele i varme tallerkener. Ha over chorizo-skivene, frisk bladpersille og rikelig med revet parmesan.

Det er sommer og lite fristende med rødvin, selv om en Barbera eller Dolcetto hadde passet best valgte vi en rik rosé…det funket det også.
En gang i mellom lager man en rett som treffer blink, i dag traff jeg blink for min del. Noe som førte til at jeg forspiste meg. Fruen som er mer fan av det pikante kunne nok tenkt seg en mer typisk tomatsaus uten sukker & fløte. Hver sin smak…

9 tanker om “Chorizo Pasta, sweet friday!

  1. Hei Lars,Tilbake fra ferie og klar for å prøve ut mange av de spennende rettene du har laget i sommer – gleder meg etter håpløs dårlig sydenferie hva gjelder mat. Hamburgerretten din var for øvrig en innertier på nabotreff ! MvhMarianne

  2. Hei Marianne,Velkommen tilbake. Mat og sydenferie kan noen ganger virke som dessertvin til torsk – funker ikke helt sammen…Så bra at Burgerne funka ;-)vh L

  3. Hei Anonym – jeg jobber med å få til noe slikt, men enn så lengde må du scrolle deg gjennom mine tirader av ord, heheGøy at du liker bloggen, Takk!

  4. Hei.Denne pastaretten er blitt en slager her hjemme.Nydelig til middag og kjempegod dagen derpå til lunsj. Ps!VI hadde en en kjempefin opplevelse på konserten i Zurich. Utrolig bra!Jeg var der sammen med et gospelkor fra Z. og de sa at OGC er deres favoritt!God helg!Hilsen Tine

  5. Hei Tina, så flott at dere koste dere på konserten! Det gjorde vi også ;-)Denne pastaretten er min favoritt også. Det er noe med tomater, fløte, parmesan, friske urter og den picante corizo`n – mmmmAlt godt til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *