litt av hvert for en matlei sjel…

I dag måtte vi tilbake til Falkum. Fruen hadde et jobb-møte og jeg skulle på en liten syngejobb. Herlig hyttetur og herlig å komme hjem.

3. ferieuka og mengder av mat er fortært. Gårsdagens grilling av and & lammefilet på øya sitter fremdeles i magen.

Nevner noen «chicken souvlaki» vrenger det seg i meg. Jeg har kommet til en matmoms store skrekk – jeg er matlei! I ettermiddag lå Fruen i spa-avdelingen og leste, mens hun småpratet med meg. Så kom spørsmålet jeg gruet for; «hva skal du lage i dag?» Jeg drøyde det så lenge som mulig uten at fruen skulle bli for utålmodig… hva med pizza? Nei, det er for heavy, mente hun. Kan vi ikke bare ta en suppe eller no´? Nei, det er for kjipt, mente jeg. Jeg stikker på butikken, så ser jeg hva som frister, sa jeg. Og slik ble det.
På vei til butikken drøyde jeg enda litt mer. Kjørte en omvei gjennom byen og dro til Autostrada (bilbutikk som selger alt man drømmer om, men ikke nødvendigvis har penger til)  for å drømme om ny bil – ikke at jeg trenger det, men det er det menn driver med – drømmer om bil. Trygt fremme på Saga, som er den eneste virkelig bra butikken i Grenland, subbet jeg litt rådløs rundt. Fiskedisken var litt slunken. Kjøttdisken fristet med lammecarre og oksekjøtt, men det kjente jeg at ble både for tungt og for mye styr – jeg har jo ferie og er derfor mer lat enn normalt. Etter noen runder rundt reolene så jeg redningen – ferske chorizo-pølser.

Det fristet. Jeg kjøpte 4 fete, pikante og myke snabber. Men hva skulle jeg bruke dem til? Etter en titt i ostdisken gav det seg selv – Manchego+++! Da var det greit. Videre dro jeg med meg de tomatene som så best ut, litt salat, parma-skinke, fersk mozzerella og litt andre småting.

Jeg vil ikke gå så langt som å kalle det tapas, men noe i den duren skulle det bli.
Avsluttet handlerunden med å ta med en dunk Ben&Jerry`s, «strawberry cheesecake» – ingen ting for Fruen, men perfekt for meg ut på kvelden. Betrygget over at den værste mat-lei-følelsen hadde sluppet taket kjørte jeg direkte hjem for å avløse Fruen. Hun måtte rekke Elixia før det stengte…
For rettferdighetens skyld; Fruen hadde laget små-pizza til 4 musefletter da jeg kom hjem og 2. etage var ryddet – hun driver nemlig med slikt også 😉

Kokeutfordringen i aften besto av 3 ting:

1) Ajoli
Her jukser jeg grovt, men den smaker godt og tiden den tar er perfekt for en som føler seg lat.

1 dl Hellmans majones
1 finhakket hvitløksfedd
1/2 finhakket rød chillie
litt sitronsaft
salt & sortpepper

2) Chorizo´n

Del pølsa i passe «gaffelbiter»,. Ha pølsebitene i et ildfast fat. Maks fyr på ovnen i 5-10 minutter og pølsene er klare

3) Salat

Vask ønsket salat – jeg brukte ruccola. Skjær tomater i skiver. Riv mozzerella`n i passe biter. Ha over så dyr olivenolje & Balsamico du har råd til. Strå over litt maldonsalt og nykvernet sort pepper.

Så er det kunstykket å få skinke, oster og tilbehør over på fat – så er det klart!

Vi burde jo hatt et fresht brød til, men slik ble det ikke i dag. Fruen holder seg unna karbohydratene, når det er mulig. Og selv elsker jeg følelsen av å «mauvle». Det har gått med noen liter vin i løpet av ferien, og vi har ikke tenkt å ta noen hvite uker før i august. Rødvin hadde passet, men det er juli og da vil jeg helst drikke noe lettere. Vi endte opp med rosé…det blir aldri feil, og så er den jo fin å drikke på etter at maten er fortært og samtalen ruller ivei. Vi drakk Langmann, Østerike.

Ostenene var i denne rekkefølgen:
Iberico – ku, sau & geit
Tierno – kumelk, sau & geit
Cabra – geit

Manchego – får
Til ostene hadde vi en marmelade:

Dette er super enkelt, tar 15-20 minutter å få på bordet og alle liker noe av det du serverer. Skal du ha en date og ikke kan koke er dette en genial løsning! Jeg hadde Fruen på date og hun beit på…

1 tanke om “litt av hvert for en matlei sjel…

  1. Takk for inspirerende oppskrift! Skal jeg jammen prøve til helgen på jentefest:-) Og jeg er helt enig med deg- Saga er den beste butikken i Grenland:-) Mutter jobber der:-)Ha en deilig dag, Lars!Klem Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *