det nærmer seg slutten

Det nærmer seg slutten på vårt opphold i Kykladene. Stewie synger «summer soft» i bakgrunnen. Fruen kom nettopp tilbake fra sin siste løpetur på knusktørre stier. Museflettene ligger og tørker opp etter å ha vært i bassenget fra 10-19, ny rekord! Jeg slurvet litt med solfaktoren i dag og kjenner at det vil bli en het natt…
Vi har kost oss stort på Antiparos. Late dager på stranden og ved bassenget. Lange måltider med alle 4 rundt samme bord. Krangling, latter, fryd og forventning. Museflette 2, som nettopp fykte 5 år, har lært seg å svømme «på dypet», uten armringer.

Museflette 1 har fått to nye livretter – chicken souvlaki & pizza med dødlig mye ost.

Fruen har spist karbohydrater og jeg har latt kokingen på hylla for 14 dager. Vi har med andre ord (alle 4) strukket oss langt og lagt nytt land under føttene.
I kveld avslutter vi Antiparos-dagene med nok et måltid preget av solmodne tomater, auberginer store som fotballer og billig, sur og passende lokal vin.

Det har vært en deilig tur og nå gleder vi oss til feriedager på Falkum, Telemarks skjærgården og vennebesøk på sørlandet.
I morgen er det ut på melkeruta hjem. Båt fra Antiparos til Paros, fra Paros til Pireus, taxi fra Pireus til Rafina. Så er det 24 timer med bading i Rafina og Lufthansa før vi sitter i bilen med NRK-nyhetene på bilradioen på vei hjem til Skien. Home sweet home!
Legger ved noen bilder for å «gni inn» feelingen av våre dager på Antiparos.

Trafikk-kaos på Antiparos
Appelsinjuicen er ikke fra Tine…
Gutta selger fisk & grønnsaker på bryggekanten
lokal ost, stekt i filodeig med urter, valmuefrø & honning
champignon, bacon og balsamico
gamlemors hjemmelagede salat…sweet
crepes med feta, spinat, tomat, kapers og løk
import skjer også…Parmaskinke funker også i Kykladene

Takk for turen! Vi sees snart over grytene…jeg gleder meg!

5 tanker om “det nærmer seg slutten

  1. Alltid så koselig å lese dine innlegg, Lars. Du skriver så bra og det er nesten så jeg får lyst til å besøke Hellas igjen. Er ingen Hellaselsker og har ikke vært der på mange år, men du får det til å virke attraktivt igjen. Om under en uke drar jeg selv til Italia (Sicilia + foten av fastlandet). Da skal nok jeg også "gni det inn" hvis jeg får tid mellom matorgiene 😉 God tur hjem 🙂

  2. Dere er kanskje i bilen med NRK nyhetene på radion nå, eller kanskje har dere landet helt hjemme allerede. Ser ut som dere har hatt en fantastisk tur til tross for sur vin og karbohydrater ;)Gleder meg til du er tilbake bak kjøkkenbenken igjen!Jeg funderer på å forske på surdeig de neste ukene, vi får se på været.Klem Ingvild

  3. Ja, jeg fik med meg nyhetene på NRK kl 0200,0300 & 0400 i natt. Følelsen av å sitte i egen bil på vei hjem er undervurdert!Takker for hyggelige kommentarer. Fortsetter med ferie og gode pauser mellom blogginnleggene, men nå blir det iallefall koking igjen – og det er herlig!Torill – kos deg maks i Italia; verdens beste matland!Kristin – alltid NRK!Dilli – gresk mat er kun en flytur unna… ;-)Ingvild – jeg skal følge med på din surdeigs-forskning. Jeg har tilgode å prøve det og vil gjerne lære 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *