En smak av sommer…

Vi har prøvd diverse syden-destinasjoner. Som nyforelskede dro pre-Fruen og jeg til Tyrkia – det eneste vi elsket med det var hverandre. Vi dro til Kreta med Museflette 1 når hun var 6 mnd. Det var hetebølge, ungen hadde ørebetennelse, jeg sjekket mulighetene for å dra hjem inntil 3 ganger hver dag – det eneste vi elsket var Musefletta. Ikke det at Fruen og jeg ikke elsket hverandre, men etter 14 dager med turnus-ordning på vekselvis strand-innepåhotellrommedmuseflette fårsto vi mer av hva presten mente med «gode og onde dager».
Så dro vi til Antiparos… En liten gresk øy i Kykladene. Det er kronglete å komme hit og det er ikke de fineste strendene, men det er det herligste stedet. Det er bare 1 hotell med basseng, ingen charterselskap som arrangerer «bamse-klubb», ingen gale grekere på motorsykkel i gatene, ingen innkastere på restaurantene, ingen fancy disco….det er rett og slett ingenting man må gjøre eller joine.

Her er det STILLE, folket med klappecapser og fotballtrøyer har ikke orket melkeruten det tar for å nå paradiset, det er en egen slakter her, hotelverten vår importerer god vin (også fra Italia og Frankrike), de infødte slapper av og lar oss turister være i fred samtidig som de inviterer oss til å sitte side om side ved bordet.

Vi gjorde et forsøk på å leie bil et år, men etter 45 minutter var alle veiene prøvd. Det er bare å innse det – her må man slappe av, lese bok, spise det øyfolket lager av de råvarene de har, få sand i buksa når man ligger på håndkledet under oliventredet – det er nemlig dårlig med plast-alternativene på stranda «vår».
Etter noen dager med ferie fra bloggen er det på tide med noen ord fra Antiparos.

Museflette 1
Museflette 2
Fruen

Grunnen til at jeg finner tid til slikt er at solfaktor 30 ikke har vært nok. Det er tid for noen rolige timer i skyggen på terrassen. Museflettene bader i bassenget og Fruen er på date med Harry Hole…Slapp av, hun løper også…har til og med funnet seg en treningsvenninne!

Hovedgrunnen til at jeg styrer med «Lars spiser, drikker & synser» er innlysende – og det dreier seg i hovedsak om mat, og hvordan jeg tilbereder den. Jeg skal innrømme at det er litt kjipt å ikke koke selv her nede, men kjøkkenet her er kun egnet til å åpne vin, og det gjøres til gangs. De første dagene har gått med til klasiske greske retter. Jeg vet jeg kommer til å bli lei, men ikke ennå! Her er noen bildeeksempler;

Fried peppers, fylt med ost og urter
Fried zukini, greek salat
Carpresa

Kommer tilbake med mer konkrete matopplevelser i dagene som kommer. Har du tips eller kommentarer så skriv i vei…

6 tanker om “En smak av sommer…

  1. Herlig innlegg, det er alltid gøy å lese betrakninger og oppskrifter fra deg :-). Kos dere masse i Paradiset deres.

  2. Kos dere masse!! ser helt nydelig ut,kjenner jeg lengter til "varmære plassær" Hils til den nydelige søstern min og til småjentene. Hilsen Anja som fikk vann i munnen av de greske lekkerbiskene..eh,maten altså..

  3. ååååå…. så deilig!!! kan du ta med litt sand og sommer i lomma? og en pølse eller tre som du kan kokkelere med når du er tilbake i landet.vi savner dere, oskar er i sorg og blir snart innlagt. vi andre spiser kun JUNK og aner ikke hvordan vi skal komme oss gjennom disse dagene uten lavkarbo-kjerringa fra H….

  4. Åååh! Jeg har bare vært på to dagsturer til Antiparos fra Paros, men det er herlig der! Stille og rolig! God mat! Dryppsteinsgrotten er jo også litt gøy å ha sett om du ikke har vært der allerede da..

  5. Takker for hyggelige kommentarer! Siri – klart jeg tar med pølser! Vi gleder oss til Sommer på Telemarkskysten med dere! Skal bare bli litt brunere først, heheAnja – Hiv deg rundt å join oss siste uka! Det er mye å "spise" her…Bradd Pitt og Barack O er gjester hos Mr. Hanks oppi lia her, hahaTorill – Takk! Jeg skal sjekke ut bloggen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *