Burger & Champagne

Så er det blitt søndag, og søndagen er lat, varm og avslappende for mitt vedkommende! Museflettene bader i sprederen til naboen. Fruen har shinet huset etter gårsdagens grill & champagne-aften. Og du kan jo gjette hva hun gjør nå…trener. Snakk om å få det gnidd inn at man er lat og ute av form. Jeg tar det som en mann og fortsetter dagen med beina høyt. Kommunalsjefen og ungene var nettopp innom på en kaffekopp og inviterte til pølser i hagen. Det passet perfekt, for jeg har kokkelert nok denne helgen. Og ingenting frister mer enn Kommunalsjefens avsvidde pølser etter en fuktig natt.

I går hadde vi besøk av gamle, gode venner. Et besøk som har stått på vent i et år. Alle har hatt fulle kalendere og ingen har vært flinke til å prioritere. Men i går fikk vi det til – første fest i nytt hjem på Falkum for denne konstelasjonen. Vi gledet oss!
Fruen og undertegnede er gode på mye, men etter at vi flyttet inn i vårt hjem nr.5 på 9 år i Skien var arbeidslysten som dugg for solen. Derfor er selskapligheter gunstige – da må vi komme mer i orden. Vi brukte lørdag lurt og sto på hodet frem til gjestene kom. Det var tid for Champagne!

Tid til skravling rundt kjøkkenbenken er ikke oppskrytt!

Fruen hadde pyntet bordet i gult & blått som en liten gest til giftemålet i Stockholm denne kvelden.

Maten måtte bli noe enkelt og lett. Målet var ikke å imponere ved grytene, men å ha maks tid til prat, oppsumeringer og hygge. Derfor endte vi opp med denne 3-retteren. Alt var klart da gjestene kom, det var bare å skjære fisken, svi av burgerne og sette paien i ovnen. Jeg mener det er viktig å ikke tulle bort for mye tid på kjøkkenet når man har folk tilgjengelig – da er tiden dyrebar og bør brukes på hverandre.
Forretten ble Sashimi av salmalaks som noen av dere har sett her på bloggen før. Sjekk ut oppskriften i bloggarkivet mitt. Det er en lett og fresh rett som skjerper appetitten.

Hovedretten var en gammel slager – Burger! I hovedsak består selve burgeren av karbonadedeig og andre godsaker. Resten av tilbehøret er opp til hver enkelt gjest å bestemme selv. Jeg liker at folk velger og fikser selv. Det blir koselig og upretensiøst.
Dette brukte jeg og slik ble det tilberedt:

1kg karbonadedeig
500g kjøttdeig – fint med litt fett i burgeren når den skal på grillen, det gir litt mer saftighet og smak

1,5 rød chillie

4-5 ss HP-saus
2-3 ss Worcestershire saus

4 hvitløksfedd, finhakket

1 egg

2 never med urter – jeg brukte koriander, oregano og basilikum
salt & pepper
Når man skal grille burgere synes jeg det er best at man lager dem rause. Da kan man tillate seg å svi dem passe og fremdeles ha en rosa kjerne. Jeg bruker en ring til å forme burgerne. Det går kjapt og de blir like store, noe som gjør det lettere å ha kontroll på steketiden. Mine burgere er ca 250g.

Gorgonzola blir aldri feil på burger`n!

Ovnsbakte poteter:
1,5kg norske nypoter i båter
3 rødløk – delt i 6
en neve med hvitløksfedd
Frisk timian
salt & pepper

Tomatdressing:
6 store tomater – del dem i 8, fjern «innmaten» og del kjøttet i biter som på bildet.

1/2 rød chillie, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket

2 ss rødvinseddik – smak til
1 boks Hellmanns majones

Lag gjerne denne dressingen tidligere på dagen, og sett den kaldt. Da setter smakene seg godt. Denne dressingen er til å dø for – du må prøve den!

Tilbehør:
Tomater i skiver
rødløk i skiver
sjampignon med balsamico

salat – jeg hadde ruccola

grillet paprika – grill paprika, legg dem glovarme i en plastpose i 5 minutter, ta dem ut og riv av skallet. Del paprikaen i passende slizer og ha dem på burgeren.

Til dessert serverte jeg en sommer-klassiker som jeg har blogget om tidligere – sjekkoppskriften på rabarberapaien i bloggarkivet. En smak av sommer!

Hyggelige folk, nok mat & mengder vin – kjenner at det nærmer seg ferie og sommer. Takk folkens og velkommen igjen!

2 tanker om “Burger & Champagne

  1. Fantastisk kveld Lars og Trine. Godt det endelig var mulig å få til. God mat god vin og gode venner det er en super kombinasjon. Gleder oss til neste gang. Klem Rikke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *