pølser blir aldri feil…

Torsdag 3. juni 2010 skulle vise seg å ikke være dagen for blogginnlegg og slow-food. Fruen i huset befant seg seg i København, i  lett champagne-rus, sammen med gode kollegaer. Museflettene og undertegnede hadde mer enn fullt program etter dagens faste gjøremål. En merkelig blanding av byggshop, sommerfest i barnehagen, polsk murer i hagen, eksamenskonsert på videregående og matematikklekser utgjorde ettermiddagen. Å rangere gårsdagen hendelser blir vanskelig. men 2 helt klare høydepunkt var det. Det første var Museflette 2`s opptreden som «vaiende, stum blomst» i Mauertua`s oppsetning av Revenka – gråtende og flau….fadershjerte brister av slikt!

Det andre var Filip`s eksamenskonsert etter 3 år på musikk-gym. Filip, som jeg har kjent fra han ble født, storspilte på gitaren sammen med sitt band for anledningen. Jeg var «hyra» inn som sanger. Sensorene gav han rett karakter – 6, SEKS – grattis til Filip! Artig for en avdanket gp-artist å få synge med ungdommen, så takk!

Da jeg endelig landet på kjøkkenet kl 2100 var jeg SULTEN, men lysten til å sette igang med store ting var heller laber. Det er noe med å lage mat «bare» til seg selv som er litt kjedelig noen ganger. Jeg foretrekker applaus, og liker derfor best å servere flere enn kun meg selv. En annen ting, og som slo meg mens jeg holdt på med maten i går, er hvorfor jeg lager mat. En ting er den selvfølgelige sannhet at jeg elsker å spise og smake. Viktigere er det å ha folk rundt bordet. Å få lov til å legge til rette for gode samtaler og viktig samvær med venner og bekjente.

Det endte med at jeg spiste alene, godt og raskt. Menyen var simpel, men råvarene var gode. Grove grillpølser fra Brubakken (pølsemaker og slakter i kragerø), potetsalat fra Meny`s ferskvare som ble «pimpet» og gode tomater.

Pølsene ble snittet og stekt i grillen på min RANGEMASTER fra AGA. Beklager at jeg «name-dropper» slikt, men jeg er så stolt av kokemonsteret mitt).Potetsalaten ble pimpet med litt limesaft, salt, pepper og vårløk, Tomatene ble spist som de var. Et skikkelig hjemmealene/gubbemåltid, og jeg elsker det!

Filip`s mor (E) tok tak i meg etter eksamenskonserten i går og ville ha noen BBQ-tips på bloggen min. Jeg kunne ikke vært mer enig, men jeg har ike noe sted for grillen i ennå.. Men i neste uke er min polske venn, Hubert og jeg ferdige med terrassen – da blir det utekjøkken fremover. Så «E» – følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *