Laks | maki

  Jeg innrømmer det glatt – sushi er takeaway mat her hjemme på gutterommet. Eller mer presist, det VAR. Når man vet at sushikokken trenes i 7 år i Japan er ikke sushi det første man leker seg med hjemme, men sa jeg bke sourt av Oluf Lorentzen om å teste ut produktene fra Saitaku sa jeg alikevel ja. 

Og at det skulle ende med så fine og gode maki på første forsøk hadde jeg ikke trodd. Museflettene ble også interesert etterhvert som jeg fant frem bambusmatte, ris og fisk. Og før jeg visste ordet av det var vi igang alle tre å lage hver vår maki. 

 Jeg benyttet et maki-KIT, men du må gjerne kjøpe innholdet separat. KIT’et inneholder:

  • Sushiris
  • Riseddik 
  • Rullematte
  • Nori-ark
  • Spisepinner
  • Wasabi
  • Salsasaus
  • Syltet ingefær

I tillegg trenger du:

  • Laks, kuttet i strimler
  • Agurk, kuttet i strimler
  • Avokado, kuttet i strimler
  • Majones    

Slik gjør du det:

Start med å koke risen som anvist på pakken og avkjøl den. Bland så inn riseddiken i risen. 

 Kutt fisk og grønnsaker som vist på bildene.

Finn frem en skål med vann for å fukte fingrene. 

 Legg så frem rullematten med et nori-ark på. Dekk hele arket – bortsett fra 1 cm på den øvre kanten – med et tynt lag med ris, ca 1 cm tykt.  

 Plasser så laks, avokado og agurk på midten av risen. Ha på litt majones på fisken. Fukt til slutt den delen av nori-arket som ikke er dekket med ris. Bruk så rullematten til å rulle maki’n sammen til en pølse. Bruk litt krefter og klem maki’n hardt sammen ved hjelp av rullematten. 

  

  Legg makirullen på et skjærebrett og del den i to. Bruk en skarp kniv som du har fuktet. Det gjør at risen ikke kleber når du kutter maki’n. Del så hver del i 3 biter.  

 Anrett maki-bitene på et fat og server dem sammen med soyasaus, syltet ingefær og wasabi. 

Nok en gang førte denne kjøkkenaktiviteten til at ungene ville delta, og ikke minst ville de spise noe de aldri før har spist – rå fisk og tang! Slikt gleder en matglad pappa.  

 Innlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *