Klassiske matkombinasjoner har blitt en hit av en grunn. Enkelte smaker komplimenterer hverandre bedre enn andre. Tenk for eksempel på sitron og dill, Chevre og rødbeter, bringebær og mørk sjokolade.En av dem er kombinasjonen mango, chili og lime. Jeg bruker den kombinasjonen til rå og stekt laks, som base i salater og ikke minst som topping på kjappe mellommåltider med TINE Yoghurt. Synes du det høres rart ut, så prøv! Jeg skal innrømme at barna i huset ikke har chili som en favoritt, men da dropper du bare den. For å gi retten litt knas og mer mettende følelse strør jeg på litt nøtter. For eksempel peanøtter som jeg har valgt her.
Dette kan også være et godt alternativ som en liten hvilerett i en indisk middagsmeny. Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
• 1 beger TINE Yoghurt Naturell
• 1 moden mango, kuttet i terninger
• 1 rød chili, finsnittet
• 1 lime, saft og zest
• 1 raus neve med usaltede peanøtter
Slik gjør du det:
Start med å skrelle mangoen og kutt den i terninger. Ha disse i en bolle og sammen med den finsnittede chilien, saften av en lime og zesten (skallet) av 1 lime – bland det sammen med en skje.
Finn frem en skål og ha i yoghurt. Ha på mango-blandingen og topp med nøtter. Har du litt frisk koriander i huset passer det perfekt til dette.
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med TINE og Yoghurt.no