Yoghurt & … mango, chili og lime

IMG_5526.PNGKlassiske matkombinasjoner har blitt en hit av en grunn. Enkelte smaker komplimenterer hverandre bedre enn andre. Tenk for eksempel på sitron og dill, Chevre og rødbeter, bringebær og mørk sjokolade.En av dem er kombinasjonen mango, chili og lime. Jeg bruker den kombinasjonen til rå og stekt laks, som base i salater og ikke minst som topping på kjappe mellommåltider med TINE Yoghurt. Synes du det høres rart ut, så prøv! Jeg skal innrømme at barna i huset ikke har chili som en favoritt, men da dropper du bare den. For å gi retten litt knas og mer mettende følelse strør jeg på litt nøtter. For eksempel peanøtter som jeg har valgt her.
Dette kan også være et godt alternativ som en liten hvilerett i en indisk middagsmeny. Oppskriften er til 4.IMG_5522.PNG

Dette trenger du:
• 1 beger TINE Yoghurt Naturell
• 1 moden mango, kuttet i terninger
• 1 rød chili, finsnittet
• 1 lime, saft og zest
• 1 raus neve med usaltede peanøtterIMG_5523.PNG

Slik gjør du det:
Start med å skrelle mangoen og kutt den i terninger. Ha disse i en bolle og sammen med den finsnittede chilien, saften av en lime og zesten (skallet) av 1 lime – bland det sammen med en skje.
Finn frem en skål og ha i yoghurt. Ha på mango-blandingen og topp med nøtter. Har du litt frisk koriander i huset passer det perfekt til dette.IMG_5525.PNG

IMG_4848.JPGDette innlegget er skrevet i samarbeid med TINE og Yoghurt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *