Laks med soya- og honningglaze, spinat og blomkålris

Jeg skal innrømme at det er med  en liten bismak jeg tar med meg oppdrettsfisk (les: salmalaks) fra butikken, men skinn og benfri fisk som alltid er fersk og fresh er en vinner på hektiske hverdager med unger i huset. Så er du en miljøbevisst konsument gå for villfisk. Jeg skal forsøke å komme etter.

Retten i dag er ellers en kjernesunn rett. Risen er byttet ut med blomkålris, revet blomkål. Så serverer jeg den med fersk spinat og en pannestekt laks som har fått bade i en glaze laget på hvitløk, sriracha, soyasaus, honning og lime. Det hele har jeg toppet med noen grovhakkede peanøtter og litt friske urter. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

4 laksebiter av 100-150 gram

Olje til steking av fisken

1 blomkål, revet til «ris»

Smør til steking av risen

200 gram spinat

Smør til steking av spinaten

Salt og sort pepper

En neve peanøtter, grovhakket

1 neve frisk koriander, grovhakket

Glaze:

2 fedd hvitløk, finhakket

3 ss soyasaus

3 ss akasiehonning

Saften av 1 lime

1 -2 ss sriracha (sterk chilisauce – smak deg frem)

Slik gjør du det:

Start med å rive blomkål, finsnitt hvitløk og del laksen i passende biter.

Finn frem en teflonpanne og stek fisken raskt i olje, på høy varme. Du vil ha en rå kjerne på laksen. Legg fisken til side.

Tørk av pannen og ha i hvitløk og litt smør. La hvitløken surre på middels varme ett par minutter. Ha så i soyasaus, honning og sriracha. Kok opp og kok inn til en seig glaze. Smak til med saften av en lime. Hold lunt. Rett før servering rører du inn 2/3 av den friske korianderen og øser glaze over fiskebitene.

Ha smør i en panne og stek blomkålrisen i smør. Full varme i 3-4 minutter. Smak til Med salt og pepper. hold lunt til servering.

Varm opp en ny panne. Ha i smør og spinaten. La den surre på varmen noen sekunder til den såvidt har begynt å falle sammen.

Finn frem varme tallerkener. Legg opp blomkålris, ha på spinat, og plasser et stykke glasert laks på toppen. Avslutt det hele med litt frisk koriander, noen dråper lime og grovhakkede peanøtter.

Håper du lar deg friste til å koke en litt anderledes laksemiddag i helgen. Ungene her hjemme var storfornøyd, og det skjer ikke hver gang jeg setter fisk på bordet.

Ha en strålende og matglad helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *