Luksus-cocktail

Rekecocktail var 70-tallets stor hit. Ingen restaurant med respekt for seg kunne la være å ha det på menyen, og husmødre i de tusen 70-tallshjem kopierte Ingerid Espelid Hovig’s versjon som forrett når de skulle briljere. Så ble det stille. Rekecacktailen ble borte. Det var ukult og gamlis, og kanskje var nordmenn gått lei av reker i Thousand Island? I dag har jeg valgt å hedre min mors spesialitet på da jeg startet på skolen i 1978. For rekecocktail er nemlig skikkelig digg! Da jeg skulle handle inn til denne retten så var fiskehandleren gått tom for reker, så jeg valgte å oppjustere cocktailen en smule og oppgraderte med sjøkreps. Får du tak i reker så er det like godt (og mye billigere). Men skal du imponere noen nyrike venner så klin til med sjøkreps! Oppskriften er til forrett for 4.

Dette trenger du:
• 600 gram ferske reker (eller 8 sjøkreps)
• 1 hjertesalat
• 1 avokado
• ½ sitron
• 3 ss majones
• 3 ss rømme
• 1-3 ss hot chilisauce (avhengig av hvor sterk du vil ha sausen.
• 2 ts worshiresauce
• 1 bunt grønn asparges, kuttet i passelige lengder
• 8 cherrytomater eller andre små søte tomater, kuttet i skiver
• Salt og sort pepper
• Frisk dill
• Spiselige blomster fra hagen om du har (kan sløyfes)
• En neve krutonger (brødterninger du steker sprø i olje/smør)

Slik gjør du det:
Start med å kutte tomatene som beskrevet. Legg dem på et bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i 20 minutter, eller til de har avgitt det meste av fuktigheten.

Vask salaten og brekk av hele blader. Salatbladene skal brukes som en «taco-lefse» og rekecocktail’n skal serveres i disse.
Del avokadoen i to og kutt kjøttet i tynne skiver.

Skrell aspargesen og kutt dem i 3 cm lange biter. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter.

Bland sammen rømme, majones, chilisauce og worshiresauce. Smak til med salt, sortpepper og litt sitronsaft. Liker du HOT mat så kjør på med chilisaucen.

Bland rekene/sjøkrepsen inn i sausen. Legg så opp avokado, reker/sjøkreps, asparges og tomater. Topp med krutonger, dill og noen fine blomster. Server det hele med litt ekstra saus og noen sitronbåter ved siden av.

Da har du oppskriften på en imponerende og utrolig god forrett til en av sommerens festligheter. Rekecocktailen lever!

Ha en strålende helg med folk og mat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *