Koreansk «Sticky, Crunchy and HOT Fried Chicken»

Dette er en rett som passer alle dager og som hele familien vil elske. Du bestemmer selv hvor sterk den skal være, men er de sarte ganene uteav huset så kjør på med chili og krydderier – det er da koren fried chicken virkelig kommer til sin rett. Se på min måte å servere kyllingen som et forslag. Dette er også skikkelig digg sammen med litt
kimchi og en chilimajones som snack når gullrekka ruller over skjermen.

Korensk mat har kommet i skyggen av det japanske, kinesiske og indiske kjøkken her hjemme. Og det er synd for korea har et fantastisk kjøkken som fortjener å være i spotlighten. Jeg har i dag laget en
versjon av frityrstekt kylling. Etter at kyllingen er fritert 2 ganger har den fått en glasering med smaker av blant annet hvitløk, ingefær, chili, eddik og brunt sukker. Resultatet er en sprø, seig, hot og latterlig god kylling. Jeg serverte den i asiatiske pannekaker som jeg dampet sammen syltet rødløk, lime, cashewnøtter, chilisaus, strimler av gulrot og koriander. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

  • 800 gram rent kylling kjøtt. Jeg brukte utbenet lårkjøtt, men bryst fungerer også fint
  • 1-2 dl maizenna
  • 2 ss risvinseddik
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 2 ss finhakket sitrongress
  • Salt og sort pepper
  • Nøytral olje til frityrsteking – jeg brukte druekjerneolje

Glaze

  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss sesamolje
  • 2-4 ss sriracha eller annen HOT chilisaus
  • 3 ss risvinseddik
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss honning
  • 3 ss finhakket hvitløk
  • 3 ss finhakket ingefær
  • 3 ss finhakket sitrongress
  • 1 grønn chili, finsnittet
  • Sort pepper
  • 2 ts fishsauce (eller en klype salt)
  • En raus neve grovhakkede salte cashewnøtter

Slik gjør du det:


Vask hendene godt og finn frem ren kniv og fjøl. Del kyllinglårene i 3. Fjern de største fettbitene, men ikke pirk for mye med det. Ha kyllingbitene i en bolle og skyll dem godt et par ganger. Hell
av vannet. Så har du risvinseddik, finhakket hvitløk, ingefær, sitrongress, salt og pepper på kyllingen. Bland det godt sammen og la det marinere i minimum 30 minutter.

Mens kyllingen godgjør seg i marinaden skreller, snitter og kutter du alle ingrediensene til glaze’n

Når kyllingen er ferdig marinert finner du frem en bolle med maizenna.

Rull kyllingbitene en og en i potetmel til de er helt dekket med et tynt lag maizenna. Legg kyllingbitene så på et bakepapir – side om side, slik at de ikke kommer nær hverandre.

Ikke legg kyllingen slik som meg, men legg dem ut over et bakepapir

Ha olje i en tykkbunnet gryte med olje på ca 180 grader og frityrstek kyllingen i ca 5 minutter. Stek kyllingen i 3 omganger slik at temperaturen på oljen er stabil og at bitene får svømme fritt i olja. Ettersom kyllingen er stekt legger du dem over på kjøkkenpapir.

Når dette er gjort har du alle ingrediensene til glaze`n i ei gryte. Kok opp og rør det godt sammen. La det koke i 4-5 minutter og sett til side.

Alt skal i glaze’n

Så er det tid for «the doble fry». Ha alle de friterte kyllingbitene tilbake i den varme oljen og stek dem i 5-6 minutter til de er gyldene.

Fisk opp kyllingbitene og la dem renne av seg på kjøkkenpapir igjen dør du har dem i gryta med glaze. Rør det godt sammen slik at hver bit får et deilig lag av den søte, syrlige og hotte sausen. Ha det hele over på et serveringsfat og topp med frisk koriander og litt finsnittet grønn chili.

Jeg serverte dette med asiatiske pannekaker, digg tilbehør (se bildet) og lot folka rundt bordet lage sine egne varianter.

Håper du lar deg friste av dette og forsøker deg på en koreansk vri på kyllingen i helgen. Ha en matglad og solrik helg!

4 tanker om “Koreansk «Sticky, Crunchy and HOT Fried Chicken»

  1. Hmm legg de i potetmel til de er dekt med maisenna.. går ut fra at det er maisenna du mener hele veien?
    Ser forresten sykt digg ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *