Torskegrateng med sennep og grønnsaker

Torskegrateng med sennep og grønnsaker

Mads har bedt om torsk i dag. Han hadde valgt en klassisk variant med trekt torsk, gulrøtter, poteter og sennep. Jeg gjør som han, men for det hele en liten twist. Jeg har laget en potetstappe med sennep, gulrot, sellerirot, purre og egg. Så har jeg et dryss med frisk estragon, bare fordi det er en så herlig match til sennepen. Torsken har jeg kuttet i passe store terninger og rørt dem forsiktig inn i potetstappen. I stedet for smeltet smør ved siden av har jeg smeltet smør, rørt inn griljermel og toppet hele staden med dette. Alt i en ildfast form og gitt det en liten halvtime i ovnen. Perfekt måte å få ungene til å sluke fisk, hele herligheten tar 20 minutter å preppe og så kan du lese avisen eller være leksehjelper den halvtimen fiskeformen trenger i ovnen. Oppskriften er til 4 sultne:

Dette trenger du:

• 400 g torskefilet, uten skinn og bein

• 500 g mandelpotet

• 2 stk gulrot, kuttet i terninger

• 100 g sellerirot, kuttet i terninger

• 0.3 stk purre, snittet i skiver

• 1-1,5 ss dijonsennep

• 2 stk egg

• 2 ss smør til stappa

• 2 ss smør til topping

• 2 ss griljermel

• salt og pepper

• Litt Frisk estragon, grovhakket

Slik gjør du det:

Skrell potetene, del dem i 2 og kok dem møre. Hell av vannet og la potetene kjøles litt før du moser dem godt sammen med sennep og 2 ss smør. Smak til med salt og pepper. Bland inn de to eggene.

Kok gulrot, sellerirot og purre et par minutter. Hell av vannet og vend grønnsakene inn i stappa. Helt til slutt kutter du torskefileten i terninger, vend så inn fisk og estragon forsiktig inn i stappa.

Smør en ildfast form med smør og ha i fiske-stappa. Smelt 2 ss smør og vend inn 2 ss griljermel i det smeltede smøret. Øs dette over fiskeformen. Sett det hele inn i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Nyt det hele med iskaldt vann eller sjekk ut hva Mads anbefaler. Uansett, kos deg på kjøkken og kok noe godt til folka du har for hånden. Ha en strålende og matglad helg!

1 tanke om “Torskegrateng med sennep og grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *