Bakt søtpotet med salsiccia

Høst er tid for deilige turer ute og varmende måltider inne. I dag har jeg laget skikkelig comfort-food, med bakte søtpoteter. Søtpoteter er fylt med en blanding av mascarpone (italiensk smøreost), løk, rosmarin og limesaft. Så har jeg gratinert søtpoteter med parmesan før servering. Til kjøtteterne i familien har jeg pannestekt salsiccia, en rå italiensk svinepølse. Med tanke på at søtpoteter inneholder 10 ganger mer sukker enn vanlig potet så synes jeg selv at det salt bidraget gjorde retten mer komplett. Vegetarianeren min mente hardnakket at dette var en fullgod vegetarrett og har satt den opp på sin favorittliste. Dette er en rett som passer perfekt som fredagskos eller som en hverdagsrett når du har tid til å vente en time på at søtpoteter bakes i ovnen. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 2 store søtpotet

• 2 rødløk, finhakket

• 2 ss finhakket frisk rosmarin

• 3 ss mascarpone

• Saften av en lime

• Salt og pepper

• En raus neve revet parmesan

• 1 salsiccia

• 2 lime, skåret i skiver på ca en cm

• 2-3 ts Tabasco om du vil ha litt hete i poteten

Slik gjør du det:

Start med å vaske søtpotetene godt. Finn frem en gaffel og stikk huller i søtpotenene rundt det hele.

Dette er viktig å gjøre eller så vil potene «eksplodere» under bakingen.

Legg potetene på en rist i ovnen på 180 grader i en time.

Mens søtpotetene baker finhakket du løk og rosmarin og har det i en bolle sammen saften av en halv lime, mascarpone, rikelig med salt og nykvernet sort pepper. Vil du ha litt hete så tilsetter du Tabasco nå.

Når søtpotetene er ferdig bakt deler du dem i to, på langs. Grav ut det meste av kjøttet og mos det godt. Bland kjøttet fra potene inn i mascarponeblandingen.

Så fyller du skallene opp med fyllet du nettopp laget. Ha søtpotetene i et ildfast fat og dryss over litt revet parmesan. Stek dem så i 6-7 minutter på 220 grader. Bruk gjerne grillelementet i ovnen de siste 2-3 minuttene.

Mens potetene gratineres steker du salsicciaen i en grillpanne (eller stekepanne om du ikke har grillpanne). Stek den rå pølsen i ca 6 minutter på hver side.

Tørk av pannen og stek limeskivene så de får et fint grillmønster og de søte tonene i limen kommer frem.

Server de gratinerte søtpotetene, salsiccia og den grillede limene på et fat og inviter til bords.

Håper du lar deg friste og at helgen blir matglad!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *