Rødbetsuppe

Vi er godt i gang med september. Hverdagene står i kø. Fotballtrening, speider’n og foreldremøter kommer tettere og tettere. Ukene kan føles som om de bare består av mandager og fredager. Det er når alt ser ut til å ikke gå opp begrepet «suppe» dukker opp i hodet mitt. For hvordan skal man rekke alt og samtidig få i ungene noe næringsrikt som de også kan like. Supper er mitt svar når dagene blir for travle og matlysten er stor.

I dag har jeg laget en suppe på rødbeter. Den er like mørkerød som den er sunn. Ungene liker den og den er super å lage kvelden før den skal spises eller du kan la den godgjøre seg i ovnen mens du hjelper til med leksene eller henter ungene på trening. Oppskriften er til 4

Dette trenger du:

• 500 gram rødbeter, skrelt og kuttet i terninger

• 1 stor purreløk, kuttet i biter

• 2 poteter, skrelt og kuttet i terninger

• 2 fekk hvitløk, finhakket

• 2 ss tomatpuré

• 1 liter grønnsakskraft (eller kyllingkraft)

• 2 ss rødvinseddik

• 2 ss honning

• Salt og sort pepper

• 1 liten purreløk, finsnittet i skiver til garnityr

• 2 ss finhakket gressløk

• Litt rømme eller creme fraishe

Slik gjør du det:

Start med å kutte og snitte alle grønnsakene som beskrevet over. Finn frem en tykkbunnet kjele og ha i en klunk olivenolje.

Stek purreløk og hvitløk blank. Ha i potetene og tomatpuré, bland det godt inn og la det steke med i 2-3 minutter.

Ha så i rødbetene og hell over kraften sammen med honning og rødvinseddik.

Kok opp og la suppen småkoke med lokk på i en times tid. Må du ut av huset så setter du bare gryta i en forvarmet ovn på 100 grader og lar suppen gjøre seg klar.

Når alle grønnsakene er møre kjører du den med stavmikser eller i en blender til den er slett og har en fin konsistens. Smak til med salt og sort pepper. Rødbet er en søt grønnsak så ikke vær gjerrig med saltet.

Stek opp den finsnittede purren og finn frem dype tallerkener. Øs opp suppen og legg opp litt av den stekte purren og ha på litt rømmer. Avslutt med et lite dryss gressløk. Server suppen med godt brød og smør.

Dette er en rimelig og enkel rett å lage. Den er proppfull av saker som er godt for en hektisk høstkropp og den er skikkelig god. Så kanskje dette kan være noe å få på bordet når hverdagene haster forbi. Da kan du puste ut og nyte denne høstsuppa.

Ha en matglad og fin septemberhelg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *