Varmende pasta med reker

Vintertid er tid for varmende retter og råvarer fra havet. I dag har jeg laget en hybrid av en rett. Den består av ferske reker, linguinni og en rød curry med grønnsaker. Ideen fikk jeg da en mat-kollega la ut en oppskrift på rød curry med skrei. Jeg spant litt videre på ideen og ville bruke reker. Samtidig som lysten på pasta alltid er tilstede så ble det dette. Retten slo godt an her hjemme. Kanskje du vil prøve deg på denne var,ende retten i sprengkulda. Oppskriften er til 4

Dette trenger du:

• 500 gram ferske reker

• En pakke tørket pasta etter eget ønske – jeg brukte linguinni

• 1 rødløk, finhakket

• 2 ss revet fersk ingefær

• 3 fedd hvitløk, finhakket

• 1-2 røde chili (avhengig av hvor sterk du liker maten)

• 1 liten aubergin, kuttet I terninger à 1 x 1 cm

• 1 spisspaprika, kuttet I terninger

• 2 lime

• 1 ss rød curry

• 1 boks kokosmelk

• En raus neve sukkererter, snittet på langs

• 2 ts fishsauce (kan bruke en klype salt, men det er ikke det samme …)

• Frisk koriander

Slik gjør du det:

Start med å rense rekene. Frys ned rekeskallet – det er perfekt som base til en god saus senere.

Kutt og prepp grønnsakene som beskrevet over.

Finn frem en stekepanne med høye kanter og smalt løk, hvitløk, chili og ingefær i nøytral olje. Etter 3-4 minutter så har du i den røde curry-pastaen. Rør godt og la det surre i pannen i noen minutter for at den rå smaken på curryen skal dempes. Ha så spisspaprika sammen med kokosmelken i panna. Kok opp og la det småkoke i minst 10 minutter. Smak til sausen med limesaft og litt fishsauce.

Mens sausen gjør seg på varmen sprøsteker du aubergin i en varmpanne med litt olje. Smak til med salt. Hold varm til servering.

Kok linguinni som anvist på pakken. Når pastaen er al dente heller du av vannet og har pastaen over i panna med saus. Bland dette godt sammen og la sausen få trekke litt inn i pastaen.

Finn så frem et stort, varmt fat. Ha pastaen over i fatet og dryss over ferske reker, sprøstekt auberginer, snittede sukkererter og grovhakket koriander. Helt til slutt risler du over litt mer saft fra en lime.

Sett fatet på bordet, be folka dine ta plass og nyt et godt og varmende måltid sammen. Håper du lar deg friste og koker noe godt i helgen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *