Suksessterte

Jeg lager mye mat, men nesten aldri kaker. Jeg spiser mye mat, men nesten aldri kaker. Så slapp av noe bakeblogg blir dette aldri. Jeg skal fortsette med mitt, men siden jeg har et bursdagsbarn i huset denne uken så måtte jeg pent nøtt å finne frem sukker, egg og mel. Det er obligatorisk med kanelsnurrer til ALLE anledninger hjemme hos oss, men denne gangen ønsket bursdagsbarnet seg også en kake. Valget var lett – suksessterte måtte det bli. For det er en av de få kakene ungene og jeg tar oss i å virkelig fyse på i blant. Kaken kalles med rette suksessterte – for bursdagsgjestene sørget for at fatet ble tømt. Rett og slett en suksess.

Dette trenger du:

Mandelbunn

• 200 gram mandler – kjørt til en grov masse i blender

• 200 gram melis

• 1 ts bakepulver

• 2 ss hvetemel

• 4 eggehviter

Gul krem

• 4 eggeplommer

• 1 dl fløte

• 100 gram sukker

• 150 gram godt smør

• 1 ts vaniljesukker

En neve pistasjnøtter (usaltet), grovhakket.

Slik gjør du det:

Start med å blande sammen de hakkede mandlene, hvetemel, melis og bakepulver I en bolle. Ha eggehvitene i kjøkkenmaskinen og pisk den stiv.

Så vender du inn litt og litt av det tørre til du har en fin masse. Hver forsiktig slik at du ikke slår ut luften av kakemassen. Smør en kakeform og fordel massen.

Stek mandelbunnen midt I ovnen på 170 grader I ca 30 minutter. Avkjøl bunnen.

Så til den gule kremen.

Denne frykter jeg alltid, men det er mindre vanskelig enn du tror så lenge du sørger for å piske kontinuerligog våger å la den koke opp og bli tykk. Start med sukker, eggeplommer og fløte i en tykkbunnet kjele. Ha på middels varme og pisk.

Bring dette opp til det koker forsiktig, mens du hele tiden pisker. Etter noen minutter tykner den og du tar den av varmen. La kremen avkjøles litt før du pisker inn litt og litt av det kalde smøret.

Det er mye smør som skal inn i kremen, men det er det virkelig verdt. Når alt smøret er pisket inn avkjøles du kremen til romtemperatur.

Hell så kremen over kaken og sett den kjølig frem til servering. Rett før servering strør du over de hakkede pistasjnøttene.

Dette er en kake som er suksess hjemme hos meg. Kanskje det er noe å lage i helgen og be noen folk på kaffe og kake?

Håper du lar deg friste og får en søt og suksessrik helg!

1 tanke om “Suksessterte

Legg igjen en kommentar til Marte Uggen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *