Ribbe-pizza

Som nevnt i tidligere innlegg har jeg stor tiltro til at de klassiske juleoppskriftene er godt ivaretatt i de tusen hjem. Jeg klarer alikevel ikke helt å holde meg unna julens digge råvarer. Særlig gøy synes jeg det er å lage noe digg av restene fra julens festbord. De fleste av oss kommer til et metningspunkt når det gjelder ribbe, pinnekjøtt og fenalår, men det betyr ikke at restene fra dette bør spises som de er. Dette er perfekt mat å leke seg med. I en tid hvor vi kaster alt for mye mat er det ekstra gøy å kunne lage noe skikkelig godt av rester. I dag har jeg fjernet svoren på to ribbestykker, kuttet kjøttet I terninger og latt dem få trekke til seg en sticky soya-glaze. Dette har blitt til topping på pizza. Helt perfekt og akkurat passe spicy rett i romjula. Jeg har valgt å bruke de forstekte pizzabunnene fra Øyfjell Bakeri. Får du ikke tak i dem kan du bruke tortilla-lefser eller bake ut en tynn pizzabunn.Håper du vil gi ribberestene dine en sjanse. Oppskriften er til to porsjonspizza.

Dette trenger du:

• 2 rause ribbestykker (ferdig stekt)

• 2 pizzabunner

• Vårløk, finkuttet

• Frisk koriander, grovhakket

• Revet parmesan

• Revet hvitost – jeg brukte gouda, gruyère og cheddar

• Crème fraishe

Glaze

• 1,5 dl ketjap manis (søt soyasaus)

• 2 ss brunt sukker

• 1 ss hvitvinseddik

• 2 sitrongress – delt I 4 på langs

• 3 fedd, finhakket

• 2 ss fredet ingefær

• 1 grønn chili, finhakket

• 1 rød chili, finhakket

• Skallet av 1 lime

• Saften av 1 lime

• 1 kanelstang

• 2 stjerneanis

Slik gjør du det:

Start med å lage glaze. Ha hvitløk, chili og sitrongress i ei lita gryte med litt rapsolje. La det små surre på varmen i 2-3 minutter.

Bland sammen Ketjap Manis, brunt sukker og edikk. Hell dette over i gryten. Ha så I ingefær, kanelstang og stjerneanis. Kok opp og la det småkoke i 6-7 minutter.

Mens glazen koker litt inn til en litt seigere masse fjerne du svor og bein på ribbebitene.

Kutt så kjøttet i terninger (se bildet) Ha ribbebitene i et ildfastfat og hell over glazen. Bland godt og sett inn I ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Øs over glaze underveis.

Så har crème fraishe på pizzabunnene. Dryss over ønsket ost, og stek pizzaene i 6-7 minutter til osten er smeltet og gyllen.

Ha pizzaen så på et fra. Fordel ribbebitene og litt av glazen på pizzaen. Dryss til slutt over finsnittet vårløk og litt frisk koriander.

Hjemme hos oss ble dette en HIT! Kanskje du skal gi ribberestene litt nytt liv hjemme hos deg i romjulen også?

Uansett hva du ender opp med på fat og i gryter så ønsker jeg deg en velsignet julehøytid med de du er glad i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *