Black Pepper Crab

Eller «Singapore Black Pepper Crab» som den opprinnelig oppskriften heter er virkelig en av de store favorittene hos veldig mange kokker. Veldig mange kokker er ute i verden i starten av sin karriere. Mange reiser til østen og denne retten har derfor blitt en av rettene som vi her hjemme er så heldige å kunne få servert ute. Det er ingen grunn til å ikke hive seg rundt og lage dette hjemme hos deg. Nå som krabbene er på sitt beste er det bare å sette i gang. Ikke la deg skremme av alt pepperet. Det skjer nemlig noe magisk når du rister den sorte pepperet i en tørr panne. Da forsvinner noe av den sterke smaken og aromaene lokkes frem.

Svi pepperet godt og knus det helt fint i en morter. Finn frem en hammer og få gryta på varmen. Oppskriften er ment som en forrett til 4 eller som en hovedrett for 2.

Dette trenger du:

• 12-14 kokte krabbeklør

• 1 dl sukker

• 1 dl hvitvinseddik

• 1 ss rapsolje

• 1 ss smør

• 1 rød chili

• 2 dx 2 cm ingefær

• 3 hvitløksfedd

• 4 ss ketjap manis (søt soyasaus)

• ½ potte koriander

• 2 ss ristet, knust svart pepper

• Sitron eller lime

• 1 bunt vårløk

• Frisk koriander til pynt

Slik gjør du det:

Start med å riste pepperet og knus det godt i en morter.

Skrell ingefær og del den i to. Skrell hvitløken og del den røde chilien i to og fjern frøene. Finn frem ei lita gryte og ha i sukker, hvitvinseddik, chili, ingefær og hvitløk. Bring det opp til kokepunktet og sørg for at sukkeret blir løst opp.

Finn så frem en blender. Ha i frisk koriander og Ketjap Manis, hell så på sukkerlaken med krydderiene. Kjør det så sammen til en fin masse. Har du ikke blender så bruk stavmikseren.

Finn frem krabbeklørne og bruk en hammer til å knekke skallet. Grunnen til at du gjør dette er for at sausen og pepperet skal finne veien frem til kjøttet og for at det skal være mulig å få i seg krabbekjøttet.

Ha smør og olje i en varm gryte. Når fettet bruser forsiktig har du i krabbeklørne og heller over 2 ss ristet sort pepper og sausen du har laget. Rør det godt sammen slik at krabbene blir ordentlig dekt av sausen. La krabbene få ca 10 minutter i gryta slik at klørne blir gjennomvarme. Øs over saus underveis. Etterhvert som sausen putrer sammen med krabben reduseres sausen og blir til et himmelsk, seigt lag på krabbene.

Når krabbene er klare og fint dekt av den seige sausen legger du det opp på et fat. Ha over litt saft fra en lime og dryss over litt frisk koriander. Så er det bare å finne frem engangshansker og la det stå til. Tro meg – dette griseriet er verdt det!

Håper du tar en krabbemiddag med venner eller familie i helgen, og som du har forstått, jeg foreslår den oppskriften med mye pepper. Ha en strålende helg!

2 tanker om “Black Pepper Crab

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *