Grillede gulrøtter med gresk yoghurt, dill og feta

Gulrøtter er en kjær grønnsak. Hjemme hos meg godtar ungene gulrøtter i matboksen, som mellommåltid, som tilbehør til det meste ved middagen og som kveldsnack med dipp. I dag har jeg gitt gulrøttene en omgang på grillen og serverer dem som hovedpersonen. Dette er faktisk førstegang jeg har forsøkt, men det blir ikke den siste. Grillsmaken blandet med gulrotens sødme er fantastisk. At bøndene i fylket nå også leverer årets ferske gulrøtter gjør ikke denne retten mindre god om dagen. Sammen med de grillede gulrøttene har jeg laget en gresk inspirert salat med yughurt, linser, dill og feta. Når jeg spiser gresk-inspirert mat så ender jeg ofte opp med å velge lam som protein, så også i dag. Så lammefilet fikk slå følge med gulrøttene på grillen.

Dette trenger du:

• 800 gram lammefilet

• Salt og pepper (og eventuelt en marinade om du ønsker)

• 1 boks med puy-linser eller andre linser som er klare til bruk

• 3 dl gresk yoghurt, naturell

• 1 bunt dill

• 1 sitron

• 1-2 ts sukker

• 8 gulrøtter, børstet og vasket, delt i to eller 4

• Fetaost

• God olje, oliven- eller rapsolje

Slik gjør du det:

Start med å tenne grillen – jeg bruker alltid kullgrill og fyrer da opp kullet slik at jeg har en del med direkte varme og en del med indirekte varme.

Vask og kutt gulrøtter. Ha salt og pepper på kjøttet. Start med drisle litt olje over dem og grill dem på direkte varme slik at de nesten blir brent. Legg dem så over på indirekte varme. Det tar ca 15-20 minutter å grille gulrøttene ferdig og møre.

Hell vannet av linsene og skyll dem godt. Ha de så over i en bolle og ha over saften av ½ sitron.

Ha yoghurt i en ny bolle og bland inn saften av ½ siron, en neve frisk dill og smak til med litt sukker og sort pepper. Sett til side.

Så finner du frem lammefilet og griller den på direkte varme – 2-3 minutter på hver side. Ha kjøttet så over på indirekte varme og sett på lokket. La lammet ettersteke i 5-6 minutter. La kjøttet så hvile i ca 10 minutter før du kutter i det.

Finn frem et stort fat. Spre yoghurt-dressingen ut på fatet. Ha over linsene og legg på de grillede gulrøttene. Topp med litt fetaost og frisk dill. Kutt kjøttet i serveringsstykker og rop inn familie og venner til en smak av Hellas på terrassen.

Håper du lar deg frist og at du nyter de fantastiske sommerdagene med god mat og fine folk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *