Sommer pasta

Jeg vet ikke hvordan du har det, men jeg har det slik at jeg bare må ha noe når jeg fyser på det. Da jeg satt på jobb tidligere denne uken så fikk jeg akutt cravings på Singapore Black Pepper Crab. Fast bestemt på å lage dette nettet jeg butikken, men ingen krabber å finne. Nesten febrilsk løp jeg gjennom butikken – hvordan skulle jeg klare å lage noe med den sterke og søte smaken uten å ha hovedingrediensen. Løsningen ble scampi, en råvare jeg ikke er så glad. Ikke på grunn av smaken, men fordi oppdrett av scampi ødelegger mange kystlinjer i verden. Magen vant over den politisk korrekte larsspiser og jeg løp hjem for å koke en underlig hybrid.

Det skulle vise seg at hybriden falt i smak. Linguini med scampi i Black Pepper saus. Dette er en veldig enkel rett å lage, og en fin måte å få ungene I huset til å teste ut nye smaker. Vil du ikke bruke scampi så bruk krabbekjøtt, kylling eller fast fisk. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 300 gram scampi, krabbe eller kylling

• 500 gram Linguini

• 2 lime

• 1,5 dl soyasaus

• 1 dl søt soyasaus

• 100 gram sukker

• 1 rød chili, finhakket

• 3 fedd hvitløk, finhakket

• 2 store sjalottløk, finhakket

• 1 bunt vårløk, finsnittet

• 2 ss finhakket ingefær

• 10-15 hele sorte pepperkorn, ristet I tørr panne og knust

• Frisk koriander

Slik gjør du det:

Start med å kutte og snitte alle grønnsakene. Ha så olje I en medium stor gryte med tykk bunn. Sauter sjalottløk, hvitløk, pepper, ingefær og chili. Når løken er blank har du over sukkeret og rører hele tiden mens du har gryta på middels varme. Nå karamelliserer du.

Ha etterhvert I saften av 1,5 lime og soyasausen. Kok opp og la det redusere noe. Du ønsker en seig og kraftig saus.

Mot slutten har du i den finsnittede vårløken. Rett før servering har du I scampi og en neve grovhakket koriander. Bland det hele sammen. Pass på at scampiene ikke får lenger tid I sausen enn at de blir varme. Blir de for lenge i gryta ender du opp med viskelær.

Kok Linguini som anvist på pakken. Hell av vannet og bland inn sausen i pastaen. Ha det hele over på et fat og rop folk til bords. Rett for servering drysser du over litt frisk koriander og noen dråper lime.

Håper du lar deg friste og spiser noe HOT i varmen. Ha en strålende mathelg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *