Banan-pannekaker og rabarbra-chutney

Er du som de fleste nordmenn så kaster du for mye mat. Jeg later ikke som om jeg er noe helgen i denne sammenhengen, snarere tvert i mot. Jeg tar meg stadig i å ikke benytte rester, kaste frukt og grønt som har blitt lignende i kjøleskapet og andre ting som jeg ikke har tenkt på kunne benyttes. Inspirert av gårsdagens vinner av tittelen «verdens beste restaurant», den italienske kokken Massimo Bottura. Han går I front for en bevegelse som arbeider aktivt for at mat-svinn skal bort og at det er fantastisk mye god mat i råvarer som blir kastet. Da jeg så Spiselandslagets story på Instagram hvor hun lagde bananpannekaker så var saken klar – det ville jeg også smake. For å gjøre pannekakene til en sommer-rett lagde jeg også en rabarbra-chutney.

Etter en runde i mine skap har jeg laget en perfekt rett til helgens frokost. Her går det med brune bananer, rester fra rabarbra-slangen og egg og fløte som har gått over «best før». Sammen med litt friske jordbær så ble det en eventyrfrokost for ungene hjemme hos meg. Oppskriften er til frokost for 4.

Dette trenger du:

• 3 godt modne, gjerne brune, bananer

• 2 never store havregryn

• 3 egg

• ½ ts vaniljesukker

• ½ ts bakepulver

• 1,5 ss hvetemel

• 1,5 dl matfløte eller rømme

• En liten klype salt

• 2 store stilker rabarbra, kuttet i terninger

• 1 dl vann

• 2 ss honning

• 1 kanelstang

• 2 stjerneanis

• Friske jordbær

• Smør til steking

Slik gjør du det:

Start med å kjøre banan, egg og havregryn og mel i en blender til en glatt masse. Ha så I bakepulver, vaniljesukker og fløte. Kjør det sammen til en fin røre. Sett til side og la den svelle i minst 30 minutter.

Mens røren sveller kutter du rabarbra med skall i terninger. Ha rabarbraen i en gryte sammen med honning, vann, stjerneanis og kanelstangen.

Kok opp og la det småkoke til du har en fin chutney. Sett til side for å svalne.

Ha godt med godt smør I en teflonpanne. Stek pannekakene og ha dem over på rist etterhvert som de stekes.

Ved servering stabler du banan-pannekakene og serverer dem med friske kalde jordbær og det nesten svalne rabarbrasyltetøyet.

Jeg garanterer en digg lørdagsfrokost, og kanskje du får brukt litt rester også. Bruk helgen til å lage noe godt og ta med deg tanken på at om vi alle minsker vårt mat-svinn så betyr det en stor forskjell. Ha en fin mathelg!

3 tanker om “Banan-pannekaker og rabarbra-chutney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *