TEX-MEX CHALLANGE

Jeg innrømmer det først som sist – jeg kan ikke fordra den klassiske norske fredags taco`n. Det er helgens flaskehals å komme seg gjennom fredagens handletur uten at noen av ungene har kommet på at det egentlig er Taco de har lyst på. På vei til butikken denne uken kom temaet naturligvis opp. På mitt spørsmål om hva skal vi kose oss med i kveld så ropte museflettene i kor: TACO!!! Det var bare å innse at slaget var tapt, men i et fortvilet forsøk så forsøkte jeg meg på at vi kanskje skulle forsøke oss på en litt alternativ vri på dagens taco. Det ble raskt nedstemt og besvart med at vi kunne ha en «taco challenge».

Barna skulle lage sin variant og jeg skulle få lage min. Det ente med en gøy kokkekamp på kjøkkenet. Jeg klarte jo ikke å besinne meg, og ente opp med å lage 3 forskjellige varianter i håp om å gruse arvingene. Etter å ha telt opp poengene så vant ungene 2-1. Jeg tok tapet overaskende godt og koste meg med mine voksen-taco. Jeg skal ikke bruke så mye energi på å gi deg oppskriften på jentenes klassiske fredags-taco – den kan du godt allerede. I stedet så tenkte jeg å gi deg 3 tips på tilbehør i taco`n som jeg syntes fungerte skikkelig bra.

Det fine med taco er at man kan lage en del basis-tilbehør klart som fungerer til de fleste typer topping. Så kan man eksperimentere seg frem til forskjellige toppinger som man selv tenker vil være digg.

Dette trenger du:

• Taco-lefser eller tortillas. Jeg jukset og brukte «coconut og pepper» fra Santa Maria

Guacumole:

• 2 modne avokado

• 1 finhakket rødløk

• 1/2 finhakket rød chilli

• 2 fedd finhakket hvitløk

• Saften fra 1 lime

• Litt finhakket frisk koriander

• Salt og sort pepper

Tomatsalsa:

• 12-15 søte småtomater, grovhakket

• 1 finhakket rødløk

• ½ finhakket rød chili

• 2 ss grovhakket frisk koriander

• 1 fedd hvitløk, finhakket

• 2-3 ss god olivenolje

• Salt og sort pepper

Mangosaus:

• 1 moden mango, kutt kjøttet i terninger

• ½ rød chili, finkuttet

• Saften av 1 lime

• 2 ss soyasaus

Topping:

• 150 gram torskefilet, pannestekt uten skinn og bein

• 150 gram ferske reker, skrelt

• 200 gram entrecote, stekt til perfeksjon

• God rømme

• Frisk koriander

• Lime

Slik gjør du det:

Start med å lage det forskjellige tilbehøret. Bland sammen alle ingrediensene til guacumolen i en morter og knus avocadokjøttet mens du blander det sammen med de andre ingrediensene. Smak til med slat, pepper og lime. Dekk til frem til servering.

Ha de hakkede tomatene i en bolle sammen med alle de andre ingrediensene og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Dekk til frem til servering.

Skrell mangoen og del kjøttet i store biter. Ha de i en blender sammen med chili, saften fra en lime og soyasausen. Kjør det sammen til en glatt pure. Dekk til frem til servering.

Så steker du kjøttet slik du ønsker det. Jeg steker alltid entrecote i halvt om halvt med godt smør og olje, og har noen hvitløksfedd og litt frisk timian i pannen når kjøttet steker. Personlig liger jeg at kjøttet er medium stekt, men hjemme hos deg bestemmer du! Del kjøttet i tynne skiver og legg opp på et fat.

Så steker du torskefileten i godt med smør. Jeg steker den akkurat slik at den flaker seg fint, men fremdeles har en nesten rå kjerne. Igjen – du bestemmer steketiden hjemme hos deg. Del gjerne fiskefileten i flak og legg det opp på et fat.

Rens rekene og ha dem i en bolle.

Varm Tortillaene som anvist på pakken.

Da er det bare å rope inn folka dine, sette alle bollene med tilbehør og topping ut over bordet og la folk lage sine egne favoritter. Håper du lar deg inspirere til å løfte fredags taco`n og at du får en strålende palmehelg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *