Kylling med Gnocchi i salviesmør

Etter en påske med huset fullt av egg er det på tide å spise opp kyllingene. Denne uken har jeg fått tak i fin kyllingfilet med skinn.

Tilbehøret er gnocchi, en type pastapute laget på potet eller durumhvete. Dette er enkelt å lage selv, men jeg har jukset selv I dag og kjøpt ferdig gnocchi i butikken. De er veldige gode, men de er hjemmelagde er nok litt bedre når du har fått treningen.

Klassisk «saus» til gnocchi er brunet salviesmør. Kombinasjonen er fantastisk og må oppleves. Dette er en veldig rustikk rett som bom metter og dekker behovet for smør og trøst for resten av helgen.

Dette trenger du:

• 600 gram kyllingfilet, med skinn. Jeg brukte Stangekylling hvor hver filet var på ca 300 gram.

• Salt og pepper

• 3 fedd hvitløk, hele

• 1 plante med frisk salvie

• 150 gram smør

• En pakke med gnocchi

• En raus neve revet parmesan

• Sitron

Slik gjør du det:

Start med å forvarme ovnen til 200 grader. Kok opp en gryte med lettsaltet vann. Riv parmesan. Grovhakk ¼ av salvie. Brun smøret i ei lita gryte.

Finn frem en teflonpanne og ha i litt olivenolje og en liten ss smør i pannen. Ha salt og pepper på kyllingfileten. Ha hvitløksfeddene i pannen sammen med kyllingen og stek den så med skinnsiden ned i pannen I ca 4 minutter. Da vil skinnet ha blitt sprøtt og fått en fin farge. Snu fileten og stek den videre på andre side i 2-3 minutter.

Ha så fileten på et ildfast fat og stek den videre i forvarmet ovn i 5 minutter. La kyllingvingene så hvile I minimum 5 minutter på kjøkkenbenken før du kutter den I serveringsstykker.

Når vannet koker har du i gnocchi. Kok dem I 2-4 minutter. De er klare når de flyter opp til overflaten. Fisk dem opp med en hullsleiv og ha dem over i en varm stekepanne sammen med det brunede smøret.

Bland så inn ¾ av salvien. La gnocchien «bade» i det brunede smøret til de begynner å få en fin og brun stekeskorpe.

Finn frem varme tallerkener. Legg opp raust med smørstekt gnocchi og stekt kylling. Øs litt av salviesmøret over kyllingen. Ha over noen dråper sitron og topp det hele med litt revet parmesan og litt frisk grovhakket salvie.

Håper du lar det friste og får noen fine stunder på kjøkkenet i helgen!

2 tanker om “Kylling med Gnocchi i salviesmør

  1. Hei! Dette ser fantastisk ut! Hvor mange er denne oppskriften til? 2? 3? 4?

    På forhånd takk for svar! Gleder meg til å lage dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *