Koteletter med rosenkålkrem og brent purre

I dag har jeg gjort et forsøk på å forfine hverdagsmiddagen. For det er ikke slik at man må bruke dyre produkter og fancy råvarer for at middagen skal oppleves litt ekstra god. Ofte så tenker jeg at det handler mest om å gidde å legge opp maten litt finere og kanskje ta seg bryet med å smake litt på det man lager underveis. Senest i går sa musefletta på 12; «pappa, vi er ganske flinke til å sitte sammen og spise middag i vår familie». Det gjorde meg så glad! For det er hverdager det er flest av. Vi har de dagene og de folka vi får utdelt. Da er det ikke noen grunn til å ikke legge til rette for at noen av hverdagsmiddagene blir gjort til en stund hvor man møtes, ser hverandre og feirer dagen. Dette er ikke ment som en pekefinger i en stressa hverdag, mer som en påminnelse og inspirasjon til å ha fokus på gode hverdagsmiddager. At koteletter er på tilbud i de fleste butikker om dagen trekker jo heller ikke ned! Oppskriften er til 4

Dette trenger du:

• 4 koteletter – vanlige eller sommer-koteletter

• 1 pose rosenkål

• 3 ss creme fraishe

• 1 sitron

• Salt og pepper

• 1 purre

• Gode poteter

• 2 rødløk

• 6 fedd hvitløk

• Litt timian

• God olivenolje

• Smør til stekning av kjøttet

Slik gjør du det:

Start med å kutte poteter i båter, skrell og del løken i båter og ta skallet av hvitløksfeddene. Ha det i et ildfast fat, ha på en klunk olivenolje, salt og pepper. Band det sammen og ha på litt frisk timian.

Bak det i ovnen på 200 grader til potetene er møre. Det tar ca 30 minutter

Kok opp lettsaltet vann. Kutt stilken av rosenkålen og fjern stygge blader.

Del den hvite delen av purren i 4 like lange deler.

Ha rosenkål og purreløken i det kokende vannet og kok det i 3-4 minutter. Hell av vannet og ha rosenkålen tilbake i kjelen sammen med creme fraishe og litt salt. Kjør dette sammen til en pure med stavmikseren. Smak pureen til med litt saft fra en sitron.

Del hver purrebit på langs og svi dem av i en tørr grillpanne.

Finn frem stekepannen og ha i litt smør. Stek kotelettene i 2-3 minytter på hver side på sterk varme. Skru så ned varmen, legg på et lokk og la kotelettene bli ferdige på svak varme – det tar ca 5-6 minutter.

Finn frem tallerkener. Legg opp poteter, rosenkålkrem, purre og kotelettene. Rop på folka dine og nyt et måltid sammen. Håper du lar deg inspirer og at du får en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *