Julefri and

Det er noen få dager til pinnekjøtt, ribbe og juletorsk skal serveres på julekvelden. Trenger du gode råd og tips til dette så ring en venn eller sjekk tidligere juleoppskrifter her på bloggen. Jeg har valgt å lage en rett I dag som ikke er særlig julete, men som er en lett og smakfull avsporing i all julematen. Jeg valgte å bruke and, som mange av dere sikkert spiser I løpet av julen, men dette er en rett som ville fungert veldig godt med rester av ribbe og pinnekjøtt i romjula. Jeg bruker klassiske tynne asiatiske pannekaker som jeg kjøper hundre av i slengen på asia-butikken og alltid har liggende i fryseboksen. Disse damper jeg i bambus-steamer (se bildet). Har du ikke en slik steamer så kan du bruke en rist over kokende vann eller dampovn. For å gi retten litt «krønsj» bruker jeg agurk og vårløk, samtidig som jeg serverer den med potetløv tilsmakt asiatiske krydder. Du må gjerne velge din egen favoritt. Dette er en rett som passer perfekt som en snack før jula setter inn eller som et hvilemåltid mellom julens fete retter. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 2 andebryst

• 1 agurk

• 8 stilker vårløk

• Frisk koriander

• 1 mango

• 2-3 lime

• Hoisin Sauce

• asiatiske pannekaker

• Salt og pepper til stekingen av andebrystene

• (Litt god rømme eller crème fraishe om du vil balansere smakene litt)

Slik gjør du det:

Start med å snittet et fint rutenett I fettet på andebrystene. Gni brystene så inn med salt og pepper. Forvarm ovnen til 160 grader.

Legg andebrystene fettsiden ned i en kald og tørr teflonpanne.. Sett på maks varme og stek brystet på skinnsiden i 3-4 minutter, til du har et sprøtt skinn.

Snu brystet og stek det videre på alle sider i 3-4 minutter øs hele tiden over fettet fra anden mens du steker. Etterstek brystene i ovnen 6 minutter og la dem så hvile på kjøkkenbenken i ca 10 minutter før du kutter kjøttet i passende biter (se bildet) Legg opp grønnsakene på et fat eller i små boller.

Mens kjøttet hviler kutter du vårløk, agurk og mango som på bildet.

Finn frem steameren og fordel pannekakene på i steameren. Plasser steameren i en stekepanne med vann og kok opp. Pannekakene er ferdig steamet på 4-5 minutter.

Dette er mat som gjestene kan montere selv. Så dekk bordet og plasser ut grønnsaker, hoisin sauce, rømme, lime-båter, andekjøtt, potetløv og pannekakene.

Håper du lar deg friste og at du tar deg tid til å nyte bordets gleder I dagene som kommer. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å ønske alle lesere en velsigna jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *