Entrecôte på grillen

Grillsesongen er herved åpnet


Jeg har et ambivalent forhold til grilling. Jeg utsetter grillsesongen i det lengste hvert år. Ikke fordi jeg ikke liker å grille, men fordi jeg alltid glemmer å kjøpe kull og tennvæske når jeg haster hjem fra jobb. Denne uken fikk jeg hjelp av at jeg gikk tom for gass mens jeg sto og lagde mat. Løsningen var enkel, jeg måtte ut å handle mer brennbart og da dukket tanken på grill opp samtidig. Nå som utstyret er på plass så har det blitt grilling av alle ukens middager så lang. For det er noe eget med å kunne ta med seg et brett med råvarer ut i hagen, tenne grillen og nyte naboenes blikk over hekken. Et blikk som lyser av lyst etter grillede herligheter.


Det ble entrecote som vant første mann på grillen i år som i fjord. Entrecote er det perfekte stykke kjøtt for denne primitive og geniale måten å tilberede mat. Det fettmarmorerte kjøttet er lett å grille til perfeksjon, og smaken av kjøtt blir aldri bedre enn når kjøtt, fett og salt møter slikkende flammer og sterk varme. Kjøttet fikk denne gangen følge av nypoteter fra Bjærtnes og Hoel, og grillede småtomater og små paprika. Jeg droppet sausen og valgte heller å servere kjøttet med en god blåmuggost. Oppskriften er til 4. 


Dette trenger du:

• 1 kg entrecote, kuttet i fire tykke stykker

• Salt og pepper

• 16-20 små, fargerike tomater

• 6-8 små, søte paprika (se bildet)

• En passe mengde småpoteter, kuttet i to

• Olivenolje, salt, pepper, 4 knuste fedd hvitløk og frisk timian til potetene

• 1 sitron, delt i 2

• 200 gram god blåmuggost. Jeg brukte en fra den Blinde Ku jeg liker.

Slik gjør du det:


Start med å kutte kjøttet i 4 tykke biffer. Legg det på kjøkkenbenken et par timer før du skal grille for å temperer kjøttet. Rett før grillingen gnir du kjøttet inn med nykvernet pepper og salt.


Del poteter og ha dem i et ildfast fat. Ha i hvitløk, salt, pepper og frisk timian. Hell over en god olivenolje og bland det hele sammen. Stek potetene på 225 grader i ca 25 minutter. Når det er 15 minutter igjen av steketiden har du tomater og de små paprikaene i det ildfaste fatet og lar dem steke med mot slutten.Grill kjøttet på direkte varme først. Et par minutter på hver side. Legg det så over på indirekte varme og ha på lokket på grillen. La kjøttet steke seg klart slik, ca 7-8 minutter. Når kjøttet er ferdig grillet lar du det hvile i minimum 10 minutter før du skjærer det i passende skiver (se bildet)


Legg opp kjøttet på et fat sammen med poteter, tomater og paprika. Fordel osten på det varme kjøttet.


Så er det bare å rope på naboen og la han sette tenna i godsakene. Håper du får en fin St.Hans feiring og at du finner frem grillen. Nå er det sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *