Rabarbrasuppe med pisket mascarpone

Jeg innrømmer det først som sist – jeg er helt opphengt på frukt og bær om dagen. Ikke bare bugner det i butikkene av fristene råvarer, men bak garasjen til naboen formelig «spruter» rabarbraen opp av bakken. I løpet av de siste 3 ukene har de gått fra små, forsiktige spirer til små tre. Det er som om de roper på meg der jeg står i kjøkkenvinduet og sikler. Jeg mener selv at jeg er grei nabo, men med den gnagende lysten til å gå på slang som har herjet i kroppen den siste uken, så er jeg jommen ikke sikker lenger. 


Jeg fantaserer hver eneste dag om å snike meg bort og slange til meg noen. Oppskriftene popper opp i hodet, smaksløkene produserer vann i munnen, i mengder som kun rabarbra kan frembringe. Jeg får lyst på alt som er digg med rabarbra – pai, krem, syltetøy, chutney, kake, suppe, makrell og alt annet som rabarbra kan brukes til. I går hadde jeg bestemt meg – jeg må ringe på hos naboen og spørre pent om å få et par stilker, selv om jeg syntes det var litt pinlig. Men så svingte jeg innom nærbutikken på vei hjem og der lå endelig herligheten. Hoppende glad fylte jeg kurven med rabarbra og hastet hjem til kjøkkenbenken. Resultatet av første rett ut får du oppskrift på her i dag – RABARBRASUPPE med lettpisket mascarpone og jordbær. Oppskriften er til 4. 

Dette trenger du:

• 500 gram rabarbra, vasket og kuttet i biter

• 200 gram sukker

• 1 kanelstang

• 1 vaniljestang

• 1 liter vann

• 250 gram mascarpone

• Noen dråper saft fra en sitron

• 1 vaniljestang til kremen

• Noen friske jordbær

• Noen små mandel-biscotti

Slik gjør du det: 

Start med å vaske og kutte rabarbraen, og ha bitene i en stor kjele. 


Ha i sukker, vaniljestang og kanelstang. Har du stjerneanis kan du gjerne ha et par slike i gryten også. Hell på 1 liter kaldt vann og kok opp. La det hele koke under lokk i 15 minutter før du siler av suppen. Jeg brukte et dørslag og presset alle de gode smakene gjennom.


Sett suppen i kjøleskapet over natten (eller rett i frysen om du har dårlig tid – det gjorde jeg)

Så har du mascarponen over i en bolle. Skrap ut frøene fra en vaniljestang og ha det i bollen. Pisk det lett sammen og smak til med noen dråper sitron. Ønsker du en søtere ostekrem kan du bruke litt sukker, men husk at rabarbrasuppen er ganske søt.

Kutt noen jordbær i 4.

Så finner du frem 4 dype tallerkener. Ha en raus skje med den lettpiskede mascarponen i midten og fordel jordbær rundt. Øs til slutt opp den kalde suppen rundt ostekremen. Pynt med noen blader sitronmelisse. 


Server suppen umiddelbart, gjerne sammen med noen mandel-biscotti. Det kan ikke smake mer sommer enn dette – så lukk øynene og nyt!


Håper oppskriften frister og at du stikker på slang i helgen – enten det blir hos naboen eller i butikken. God helg!

4 tanker om “Rabarbrasuppe med pisket mascarpone

  1. Ser nydelig ut rabarbraen har gått litt i glemmeboka dessverre. Har laget tilsvarende suppe for endel år siden, men det var før jeg var kjent med mascarponen. La en vaniljepannacotta i midten den gangen – det var også godt

    • Det er veldig godt med pannecotta. Jeg har også gjort det tidligere. Jeg synes alikevel at mascarponen fungerer enda bedre mot den søte suppen 🙂

  2. Sikker på at naboen din hadde blitt kjempeglad om du hadde spurt om å få plukket litt. Jeg har masse flott rabarbra og har sagt til alle som ønsker at de gjerne må stikke innom å få litt til grøt, suppe, saft osv. Er bare glad om det blir brukt. Har selv laget 10 liter saft, som står på koselige flasker i kjølerommet.
    Så lekker matblogg du har forresten…..kjekt at noen «bryr» seg om den gammeldagse rabarbraen i vår hippe og moderne tid !! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *