Ovnsbakt laks med spinatstuing

En av er de absolutt beste kombinasjonene av smaker jeg kan tenke meg er denne – fetaost og spinat. Her har jeg parret dette med laks. Laksen lot jeg få 2-3 minutter i pannen sammen med godt smør og to knuste hvitløksfedd. Spinaten har fått følge av sjalottløk, hvitløk og matfløte.  
Dette er en super måte å tilberede fisk på. For mange stopper det litt opp etter at de har kokt og stekt noen ganger. Selv liker jeg å forsøke å utvide repertoaret og øver meg på stadig å tenke på nye mæter å tilberede fisk på. Dette er en rett som bør slå an både på hverdagsmiddager med barna eller som digg mat en lørdagskveld. Oppskriften er til 4.


Dette trenger du:

• 800 gram laksefilet, uten skinn og bein

• Salt og pepper

• Smør til stekning

• 3 sjalottløk i tynne skiver

• 4 fedd hvitløk, finhakket

• En stor pose med spinat

• 2-3 dl matfløte

• Sitron

• Pinjekjerner

• 100 gram fetaost


Slik gjør du det:

Start med å dele laksen i passende serveringsbiter. Stek dem i godt smør med to knuste hvitløksfedd. Bruk høy varme. Fisken skal kun få en stekeflate og være rå i kjernen. Legg så laksen over i et ildfast fat.


Så har du sjalottløk og hvitløk i en panne med mer godt smør. Smalt løken. Den skal ikke få farge, kun bli blank og myk. Ha så i spinaten. Etter hvert som spinaten faller sammen har du i mer spinat. Like før spinaten er falt helt sammen har du i matfløte. Kok raskt opp og smak til med salt og pepper. 


Hell spinatstuingen over laksen, og fordel så fetaosten over det hele. 


Sett fatet inn i forvarmet ovn på 200 grader. Stek fisken i ca 10 minutter. Bruk gjerne grillelementet de siste 4-5 minuttene slik at osten smelter og får en fin farge.


Mens fisken gjør seg i ovnen rister du pinjekjerner i en tørr stekepanne. Når fisken er klar drysser du over en neve ristede pinjekjerner. Dette er en rett som kan serveres med både potetstappe, ris eller pasta. Hjemme hos meg serverte jeg den med fersk surdeigsbrød og godt smør. Du bestemmer selv hvordan du vil servere den.

Håper du lar deg friste og at du får en fin helg med smak av laks, spinat og VÅR!

2 tanker om “Ovnsbakt laks med spinatstuing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *