Søtpotet- og blomkålsuppe med pannestekt torsk

Vinter er suppetid
. Ingen ting er så varmende i vintermørket som en real suppe. Når isen ligger trygt på vannet og man endelig må finne frem Blå-Swix er det lite som passer bedre enn en god suppe. I dag har jeg laget en suppe på gode grønnsaker. – søtpotet og blomkål. Som garnityr har jeg valgt kanskje den beste råvaren man kan få tak i akkurat nå- torsk. For å gi suppen litt ekstra sting har jeg også brukt en sterk chorizo-pølse. Dette er en suppe som kan serveres i alt fra fest til hyttevegg – det kommer an på hva du velger av garnityr. Oppskriften er til 4.  

Dette trenger du:

• 2 søtpotet

• 1 liten blomkål

• 3 fedd hvitløk

• 8 dl kylling eller grønnsakskraft (bruk buljongterning om det er det du har)

• 400 gram torskefilet, uten skinn og bein

• 100 gram chorizo, kuttet i små terninger

• Frisk timian

• En taus neve parmesan

• Salt og sort pepper

• Sitron

• 2-3 ss creme fraishe

• 1-2 dl matfløte
Slik gjør du det:

Start med å skrelle søtpotet og rens blomkålen for blader og fjern stilken. Del så søtpotet og blomkål i terninger. Ha dette i ei gryte sammen med hvitløken og kraften. Kok opp og la det koke under lokk til grønnsakene er møre.


Når grønnsakene er møre heller du ½ av kraften til side – ta vare på kraften. Det kan være du trenger litt av den til å justere suppen mot slutten. Kjør så grønnsakene og kraft med en stavmikser til du har en jevn og fin suppe. 

Rør inn creme fraishe og litt matfløte. Smak til suppen med salt, pepper og noen dråper sitron. Hold suppen varm.

Mens grønnsakene koker salter du torskefileten i 15 min. Skyll av saltet, tørk fisken og del den i 4 serveringsstykker. Stek fisken i en varm teflonpanne med godt smør og litt frisk timian. 

Jeg steker alltid fisken med den siden som har hatt skinnet på seg ned i pannen. Når du har fått en fin stekeflate snur du fisken, demper varmen og lar fisken steke ferdig. Torsken er ferdig når fisken flaker seg lett når du presser på den med en finger. Og husk det er bedre å steke tosken for lite enn for mye. 


Ha terningene med chorizo i ei lita gryte og la dem surre i noen minutter til de har blitt litt sprø. Ha på 2 ss god olivenolje og litt frisk timian. Hold varmt. 

Så finner du frem store, varme tallerkener. Øs opp suppe, legg opp en torskebit i hver tallerken og topp med chorizoterninger, litt revet parmesan og timian. Spis! 


Kanskje det er ei slik suppe som skal mette og varme deg og dine etter skituren i helgen? Her hjemme kan jeg fortelle om stor suksess hos ungene – noe som alltid er litt ekstra gøy. Ha en matglad helg!  

6 tanker om “Søtpotet- og blomkålsuppe med pannestekt torsk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *