Asiatisk ribbe-burger

i dag er det lillejulaften, og det neste døgnet er det mang en husmor/husfar som kommer til å svette over grytene. Frykten for at kalkunen skal bli tørr, ribbesvoren myk og pinnekjøttet for salt kan formelig lyktes i nabolaget. Jeg skal ikke blande meg inn i akkurat det, men jeg tenkt jeg skulle dele en romjulsfavoritt med deg. For gjør du spm meg så steker du alltid litt for mye ribbe i frykt for at onkel Gunnar ikke skal bli mett. Men hva skal vi gjøre med restene? Her hjemme så bruker jeg restene litt alternativt. For det er jo slik at etter å ha spist klassisk julemat noen dager så smaker det ekstra godt med noe helt annet – samtidig som du får brukt de gode restene. Så her kommer en ribbe-burger med et lite asiatisk tilsnitt. Oppskriften er til 4. 


Dette trenger du:

• Rester av tynnribbe

• Gode burgerbrød – gjerne brioche som jeg bruker her

• En god majones tilsmakt med hvitløk og rød chili

• Potetgull

• Hoisin sauce – kan sløyfes

• 1⁄2 stk finsnittet rødkål

• 1 stk grovrevet grønt eple

• 4 stk vårløkløk , i tynne skiver

• En liten neve finhakket frisk koriander

• Finhakket rød chili

• 1 lime

• 1 ss riseddik

• 1⁄2 ts sesamolje

• 1 ss soyasaus

• 2 ts finhakket frisk ingefær

• 1⁄2 ts salt

• 1⁄4 ts pepper

Slik gjør du det:

Start med å finne frem alle ingrediensene. Kutt rødkålen i så tynne strimler som mulig og ha de i en bolle sammen med finhakket vårløk, eple, koriander og rød chili. Bland så sammen saft av en halv lime, riseddik, sesamolje, soyasaus, salt og pepper. Hell dette over grønnsakene og bland det forsiktig sammen. 


Finn frem burgerbrød og smør på et godt lag chilimajones. Legg på rikelig med rødkålsalaten. Del ribbebitene i skiver på ca 1-2 cm. Pensle dem med hoisin-sauce (eller la det være) legg på to gode ribbeskiver og topp med litt frisk koriander, rød chili (om du vil ha det hot) og fullfør burgeren med toppen av burgerbrødet.


 Jeg serverer dette med potetgull, mer chilimajones og noen båter lime. Så friskt, litt julete og skikkelig digg.

Ikke kast restene av julematen – du kan gå glipp av tidenes romjulsdrøm. Ønsker deg en velsigna jul, og håper du og dine får gode dager med deilige retter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *