Indisk kyllinggryte

En av gledende ved at ungene i huset vokser opp er at de er stadig mer glad i ”voksen-maten” som jeg lager. Det er noe eget ved å koke noe godt, sette seg til bords sammen med de man er glad i, og dele gode smaker og bare få vært sammen. Da jeg lagde denne indiske gryten var det akkurat slik det ble – alle spiste og koste seg, fortellinger og tanker fra dagen ble delt og jeg tenkte at jeg er en heldig pappa. Så kanskje det er på tide å koke en varmende gryte til de du er glad i og roe ned rundt bordet i helgen? Dette er en enkel gryte hvor du kan bruke både kylling, storfe eller lam – det eneste som påvirkes da er koketiden. Styrken på gryta regulerer du ved å ta mer eller mindre rød chilli. Alle de andre krydderne er kun med på å gi smak og dybde til gryta, så ikke sløyf noen av dem. Slike gryter basert på hermetiske tomater er perfekt nå i kulden – de varmer inn til bein og hjerte. Oppskriften er til 4.


Dette trenger du: 

• 4 kyllingbryst kuttet i gaffelbiter

• 2 rødløk

• 2-3 fedd hvitløk

• 1 ss fersk, revet ingefær

• 2 røde chili

• 1 ts gurkemeie

• 1 ts spisskummin

• 1 ts knuste korianderfrø

• 2 ts garam masala

• 1 ts kardemomme

1 kanelstang

• 2 bokser hermetiske cherrytomater – min favoritt er cherrytomatene fra Mutti.

• 3 dl kokosmelk

• 1 dl malte cashewnøtter

• salt

• en neve frisk koriander

Slik gjør du det: 

Start med å riste alle krydderne i en tørr panne og knus dem sammen i en morter. Kutt løken i grove biter, finhakk chilli og hvitløk, og riv ingefær.


Ha så løk, chilli, hvitløk og ingefær i en jerngryte sammen med litt olje. Stek dette på middels varme til det er nesten gjennomsiktig. Ha så i alle krydderne + kanelstangen, bland godt og la det surre i gryten i 4-5 minutter før du heller på to bokser med hermetiske cherrytomater og en boks med kokosmelk. Jeg bruker alltid cherrytomatene fra Mutti / Oluf Lorentzen i slike gryter. De har en sødme, men samtidig en syrlighet som fungerer veldig godt i slike smakssterke gryter. Du får tomatene på velassorterte matbutikker som f.eks Meny. 

Bland godt og la gryta stå og putre i noen minutter. 

Mens gryta godgjør seg steker du kyllingen i olje – ha på salt og pepper. Når kyllingen er gjennomstekt har du den over i gryta de siste minuttene før servering. Totalt trenger denne gryta ikke noe mer enn 30 minutter. 

Så finner du frem en stavmikser og kjører cashewnøttene til et grovt mel og rører det inn i gryta. 

Smak til slutt til gryta med litt salt og dryss over litt frisk koriander før du setter den på bordet.

Server den indiske kyllinggryta med ris, nanbrød, en god chutney og litt yougurt.

Håper du lar deg frist!  

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen og MUTTI 

3 tanker om “Indisk kyllinggryte

  1. Hej Lars.
    Jeg har lavet den skønne indiske kyllingegryde, men synes der manglede et eller andet krydderi! Kan ikke sige hvad det er. En kollega af mig har lavet samme ret og siger som jeg, der mangler et eller andet. På billedet af krydderier ser jeg en kanelstang. Skulle den have indgået i retten?
    Jeg håber at høre fra dig.
    Venlig hilsen Marianne.

    • Hei Marianne! Den kanelstangen skal så absolutt med i gryten. Takk for at du gjør meg oppmerksom på det. Skal rette oppskriften med det samme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *